Міжнародний день «спасибі»

Це одна з найбільш вдячних і важливих дат році, коли прийнято говорити «дякую» та частіше замислюватися про його значення. Вважається, що слово «спасибі» народилося в 16 столітті і походить від словосполучення «спаси Бог». Англійське Тһапк you йде в історію ще далі. Для кожного народу це були не просто слова, у них було своє важливе значення, адже говорили його з вдячності, яку не завжди можна описати одним словом.

Свята 11 січня, фото: Производственный календарь
Свята 11 січня, фото: Производственный календарь

День Республіки Албанія

Це дуже важливе національне свято в країні. 1939 року окупувала Албанію фашистська Італія, албанську Конституцію скасували і організували місцеву фашистську партію. Албанську армію в 1940 році включили до складу італійської. Проте це все не завадило 29 листопада 1944 році вигнати окупантів Албанській Національній визвольній армії. З часом – 11 січня 1946 року – проголосили незалежну Народну республіку Албанію і почали відзначати цей день кожен рік. По всій країні проходять різні святкові заходи, які включають в себе концерти, гуляння, військові паради, демонстрації і так далі. А ще за традицією піднімають державний прапор.

Свята 11 січня, фото: Руспех
Свята 11 січня, фото: Руспех

День дітей в Таїланді

В Таїланді відзначають цей день у другу суботу січня. Самих дітей вважають дуже цінними ресурсами країни. Діти для тайців – майбутнє нації, якщо вони виростуть інтелігентними, то і вся країна буде процвітати. Саме тому для них і створили окреме свято, яке почали відзначати ще в 1955 році. Як і інші свята, це супроводжується барвистими подіями, які перетворюють вулиці Таїланду в казкову країну. По всій країні влаштовують благодійні концерти, виступають шкільні колективи, запускають феєрверки, проводять карнавальні ходи і вуличні ярмарки.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Свята 11 січня, фото: travelCalendar
Свята 11 січня, фото: travelCalendar

Фестиваль верблюдів у Біканері

Цей захід проводять в індійському штаті Раджастхан у місті Біканер. Воно розташоване в пустелі і відоме верблюжою фермою. Відкривають фестиваль парадом яскраво прикрашених верблюдів (їх ще називають кораблями пустелі). Верблюди беруть участь у конкурсі на кращу стрижку, акробатичних номерів, танцях, конкурсах краси на звання Містер і Міс Пустеля. Ще проводять перегони на верблюдах і на мотоциклах.

Свята 11 січня, фото: IWANT.Travel
Свята 11 січня, фото: IWANT.Travel

Православні свята:

  • Субота по Різдві Христовому.
  • Мучеників 14 000 немовлят, Іродом у Вифлеємі вбитих.
  • Преподобного Маркелла Апамейского, ігумена обителі "Неусипающих".
    Святки.

Страшний день

Наші предки назвали цей день страшним, тому що особливо шаленіла нечисть. Дітей найбільше намагалися уберегти від злих сил, за них молилися, більше про них дбали, у немовлят до ліжечка клали різні обереги. Ще було прийнято розповідати різні страшні історії та загадки. А молодь продовжувала гуляти і веселитися, тому що їх радість і сміх повинні були відігнати нечисту силу.

Народні прикмети на 11 січня

Іменини в цей день

Агрипина, Ганна, Варвара, Веніамін, Георгій, Євдокія, Єфросинія, Іван, Лаврентій, Марк, Матрона, Наталя, Тадей, Феофіл


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.