У Верховній Раді зареєстрували новий законопроект, який стосується українських пенсій. Відтак, згідно з ним, в Україні хочуть ввести багаторівневе пенсійне забезпечення, яке зараз працює у багатьох розвинених країнах, пише "Сегодня".

Як відомо, про багаторівневу пенсійну систему в державі почали говорити ще років 10 назад. Однак, лише зараз у ВР був зареєстрований законопроект (№2683), який передбачає складу накопичувальну систему нарахування пенсій.

пенсіонери в Україні, фото: Zik
пенсіонери в Україні, фото: Zik

Відзначається, що спочатку гроші, сплачені у вигляді внесків на загальнообов'язкове накопичувальне страхування, будуть надходити в Пенсійне казначейство, яке має створити Кабмін у вигляді юридичної особи публічного права. А вже усі перераховані українцями гроші Пенсійне казначейство буде передавати на заощадження в банки-зберігачі.

"Законопроект №2683 передбачає, що відрахування на обов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення будуть робити і роботодавці (крім ЄСВ), і працівники. Роботодавці зобов'язані будуть перераховувати 2% від розміру заробітної плати працівника, а кожен працюючий українець – мінімум 1%, а за бажання – і більше. Роботодавець буде зобов'язаний пропорційно доповнювати внески працівника власними внесками в розмірі до 5% від суми заробітної плати такого працівника", - йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з першого квітня 2020 року пенсійний вік для жінок в Україні має збільшитися на півроку

Як повідомляв портал "Знай.ua", 1 січня здійснюватимуть процедуру перерахунку мінімальних розмірів пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів.

Також "Знай.ua" писав, що мобільний додаток "Дія" буде доступний онлайн для всіх українців з 30 січня 2020 року.