Нещодавно в електронному кабінеті водія з'явилася нова функція, завдяки якій можна зареєструвати онлайн належного користувача автотранспорту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Так, послуга "Водіння належним користувачем" дозволить автомобілістам призначати особу, яка буде на законних підставах користуватися автомобілем, але яка не є його власником.

Штрафи для водіїв, ілюстративне фото
Штрафи для водіїв, ілюстративне фото

Як відзначають у Мінцифри, поява нових правил і налаштування системи фото- та відео-фіксації стала причиною чіткої необхідності у встановленні особи, яка перебуває за кермом під час вчинення правопорушення.

"Адже нести відповідальність за свою поведінку на дорозі повинен безпосередньо водій, а не власник автомобіля", - пояснили в прес-службі відомства.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Додаток для водіїв, фото: getman.media
Додаток для водіїв, фото: getman.media

Нагадаємо, що мобільний додаток "Дія" буде доступний онлайн для всіх українців з 30 січня 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, поліцейські назвали найпоширеніші причини автомобільних аварій в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що тепер співробітники поліції зможуть штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не покинув Україну.