В Україні з 13 січня 2020 року згідно з вимогами Національного банку України використання міжнародного формату платежів IBAN стає обов'язковим по всій країні. Споживачів попередили про нові платіжки за світло.

У зв'язку з цим постачальник електроенергії YASNO буде приймати платежі за електроенергію виключно за реквізитами IBAN. У прес-службі енергокомпанії повідомили, що рахунок за електрику в платіжках буде вказуватися згідно з новими стандартами.

Платіжки за комуналку, Etcetera.media
Платіжки за комуналку, Etcetera.media

Замість розрахункового рахунку (р/р) одержувача коштів та коду банку (МФО) тепер необхідно вказувати міжнародний номер банківського рахунку, який складатиметься з 29 знаків (букв і цифр). В енергокомпанії YASNO відзначили, що платежі за старими реквізитами банки просто приймати не будуть. Нові реквізити будуть вказані в платіжках за грудень, які споживачі отримають у січні.

В прес-службі енергокомпанії пояснили, що:

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще
  • реквізити в форматі IBAN вказані в платіжках за електроенергію;
  • при оплаті через Особистий кабінет на сайті YASNO змінювати налаштування і вводити нові реквізити не потрібно;
  • рахунок постачальника оновлено у банках та платіжних системах;
  • для юридичних клієнтів нові реквізити вказані в рахунках, які вони отримують в енергоофісах;
  • реквізити в форматі IBAN розміщені на сайті YASNO

Електроенергетика, фото: lexinform.com.ua
Електроенергетика, фото: lexinform.com.ua

Проте, якщо користувачі сервісу створили свої шаблони для оплати, то і оновлювати їх доведеться самостійно. ДТЕК вивів на ринок роздрібний бренд - YASNO. YASNO буде постачати електроенергію 3,5 млн українців і юридичним особам в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях.

Нагадаємо, доведеться віддати останнє: мешканці багатоповерхівок отримали нереальні платіжки за комуналку

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марсу"

Також "Знай.ua" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео