День ручного письма (День почерку)

Цей день відзначають щороку, хоча все менше люди користуються саме ручним письмом. І якщо раніше мало хто писав, просто тому що були безграмотними, то зараз більшість людей набирають тексти на комп'ютерах, ноутбуках, а кількість користувачів мобільних телефонів і смартфонів з кожним роком стрімко зростає. Але це свято нагадує нам, що потрібно не забувати про ручне письмо і частіше практикуватися в ньому, адже почерк кожної людини неповторний.

Зараз люди висловлюють свої емоції і почуття навіть не словами, а смайликами, стікерами, гіфками і навіть уривками з відео. Дійсно, простих слів, особливо, коли ти пишеш, а не спілкуєшся з людиною не особисто, буває недостатньо. А особистого спілкування стає все менше. Тому кожна листівка, підписана від руки або такий лист, стають дуже дорогими.

Ініціатор свята – Асоціація виробників письмового приладдя WIMA. Також це знаменний день, адже саме 23 січня народився відомий американець Джон Хенкок. Це відноситься до цього дня, тому що саме він першим розписався під Декларацією Незалежності.

Свята 23 січня, фото: svopi
Свята 23 січня, фото: svopi

Православні свята:

  • Святителя Феофана, Затворника Вишенського.
  • Преподобного Павла Комельского (Обнорского).

Григорій-Літовказник

У цей день православна церква відзначає день Григорія Богослова. Його вважають Батьком церкви і за переказами відомо, що його життя пройшло в четвертому столітті нашої ери. Але наші предки дуже любили давати святим прізвиська і так виходила назва свята. Літовказником Григорій став, тому що намагалися дізнатися про погоду на літо. Це було дуже важливо, так як саме від погоди залежав урожай. І якщо сьогодні з'явився іній на стогах сіна, то літо буде сирим, а південний вітер говорив про сильні грозм. Також придумували різні загадки і приказки про погоду.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Народні прикмети на 23 січня

Як повідомляв Знай.uа жінки зможуть вийти на пенсію раніше, але є умова.

Також Знай.uа писав, що тепер українці будуть отримувати субсидію за новою схемою.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила ще один спірний закон. Українці вже придумали йому назву.