В комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розробляють нову пенсійну програму, повідомила голова комітету Галина Третьякова.

Зокрема, українцям хочуть надати можливість відкладати собі на пенсію, поповнюючи особовий рахунок. При чому, яку суму відкладати на старість, кожен вирішуватиме сам. А роботодавець повинен буде сплачувати ту ж суму плюс 1 відсоток від зарплатні робітника.

Пенсіонери, фото: pixabay.com
Пенсіонери, фото: pixabay.com

Це роблять на виконання зобов’язань перед міжнародними інституціями збільшити коефіцієнт заміщення (частину доходу, яка зберігається в робітника після його виходу на пенсію) до 40 відсотків. Зараз він в середньому по країні становить 20 відсотків, а для людей у віці 70-80 років може становити навіть 10-15 відсотків.

Зараз в Україні працює солідарна система загальнообов’язкового пенсійного страхування та система добровільного пенсійного забезпечення.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно міністр економіки Тимофій Милованов прокоментував найбільш суперечливі положення проекту нового кодексу про працю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що на сайті Верховної Ради з’явився проект нового трудового кодексу, який також містить низку суперечливих положень.

Також портал "Знай.uа" пояснював, за що і на скільки будуть штрафувати роботодавців.