З'явилася інформація, що в четвер, 16 січня 2020 року Верховна Рада України прийняла новий закон "Про повну середню освіту". Тут є багато нових правил для вчителів і учнів. З цього моменту діти можуть отримувати не тільки право обирати предмети, але їх також будуть карати за списування.

Школярі

Так, у законі з'явилося нове значення – порушення академічної доброчесності. Сюди потрапляють:

  • Списування;
  • обман;
  • плагіат;
  • хабарництво;
  • необ'єктивне оцінювання;
  • підказки від вчителя на семестровій контрольній;
  • підказки вчителя на зовнішньому незалежному оцінюванні;
  • використання шпаргалок і техніки під час контрольних робіт.

За порушення винні будуть покарані. Учня можуть відсторонити від контрольної чи екзамену, а також можуть змусити перездати предмет або залишити заново проходити весь предмет. Також учня можуть позбавити стипендії, призових місць на турнірах, конкурсах, олімпіадах.

А ось вчителів каратимуть суворіше. За порушення педагога можуть позбавити премії на рік і навіть відібрати педагогічне звання.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також їх не залучатимуть до проведення процедур і заходів щодо забезпечення підвищення якості освіти, учнівських олімпіад та інших змагань. Вони не будуть допускатися до позачергової атестації для підвищення кваліфікаційної категорії або педагогічного звання.

Школярі

Наголошується, що рішення про покарання буде приймати педагогічна рада навчального закладу.

Нагадаємо, що Медведчук заявив, що прийняття закону про освіту ‒ це грубе порушення Конституції України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", заступник міністра освіти Єгор Стадний заявив, що Міносвіти України затвердили показники, за якими буде визначатися, який саме вуз отримає фінансування від держави.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні очікується масове закриття вищих навчальних закладів.