В Україні грип під час "епідемсезону 2019-2020" забрав вже 11 людських життів. Відомо, що тільки за один тиждень січня захворіло близько 140 тисяч українців, більше половини з яких - діти.

Так, в прес-службі МОЗ України розвіяли найпопулярніші міфи про цю вірусну інфекцію.

Медики заявляють, що грип — значно небезпечніше за застуду, особливо у важкій формі. Симптоми грипу, на відміну від застуди, виникають раптово і проявляються у гострішій формі. Інфікування супроводжується різким підвищенням температури тіла (вище 38 °С), головним болем, болем у м'язах, горлі, кашлем, нежиттю.

Грип, фото freepik
Грип, фото freepik

Профілактика вітаміном С

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Не існує жодного доказу, що вітамін С, одержуваний з продуктів або харчових добавок, допоможе уникнути зараження вірусом грипу.

Часник і цибуля можуть захистити від грипу

Ці народні засоби медики назвали абсолютно безнадійними. Крім того, зловживання ними може спровокувати проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Так, багато хто вважає, що пари цибулі і часнику можуть знезаразити повітря, але їх насичений запах навпаки може спровокувати кашель і спазм бронхів. Крім того, вважається, що споживання великої кількості овочів може зробити організм невразливим, це теж неправда.

Лікарня, фото - Уніан
Лікарня, фото - Уніан

Грип можна підхопити через протяг, легкий одяг або мокрого волосся на морозі

Єдиний спосіб захворіти на грипо — зараження вірусом небезпечного захворювання. Так, сезон грипу зазвичай співпадає з холодними порами року, але погода не впливає на розвиток хвороби, просто віруси активніші за таких природних умов.

Нагадаємо, якщо коронавірус "завітав у гості": українцям розповіли, де знайти порятунок.

Як повідомляв Знай.uа аномальна посуха і сильні заморозки: синоптики розповіли, чого чекати українцям навесні.

Знай.uа писав, в Україні розбушувався пташиний: грип-міфи і правда.