Пенсійна реформа почалася з 2017 року і вперше за цей час дефіцит Пенсійного фонду скорочується. Про це говорять експерти після аналізу бюджету Пенсійного фонду.

На 2020 рік до Пенсійного фонду закладено в бюджет 448,61 млрд грн, що значно більше бюджету минулого року в 398 млрд. Дефіцит традиційно погашається за рахунок дотацій з державного бюджету, які Кабмін оцінює в 146,83 млрд грн.

"В порівнянні з минулим роком менше дотацій і субвенцій Пенсійному фонду. Так як, з одного боку, стало менше пенсіонерів, з іншого, - підвищилися заробітні плати. Сумарно підтримка державою Пенсійного фонду знизилася, а власні доходи ПФУ зросли на 12,9% за рахунок ЄСВ", - уточнює Юрій Гаврилечко.

Бюджет Пенсійного фонду, фото: Кабмін
Бюджет Пенсійного фонду, фото: Кабмін

Бюджет Пенсійного фонду, фото: Кабмін
Бюджет Пенсійного фонду, фото: Кабмін

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, середня пенсія в 2020 році підвищиться на 12% відповідно із зростанням бюджету Пенсійного фонду. Однак зростання пенсій все-одно відстає від зростання зарплат за рік.

"Вперше з часів реформи 2017 року бюджетні витрати на Пенсійного фонду зменшилися. Для мене це несподівано. Я вважав, що індексація буде більше і, відповідно, дотації держбюджету в Пенсійний фонд не зменшаться. З іншого боку, середня зарплата росте значно швидше, ніж середні пенсії. Тобто у того чоловіка, який залишить роботу і йде на пенсію, втрати вище. Такий важливий висновок з цього бюджету", - резюмує Тарас Козак.

Нагадаємо, влада вирішила познущатися над пенсіонерами, вимагає незрозумілі довідки.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні пенсіонерам згадали передвиборні 2 тисячі.

Також Знай. ua писав, що українцям можуть компенсувати затримку пенсій і зарплат.