У православ'ї прийнято відзначати день Павла Фівейського, якого шанують, як преподобного і вважають першим християнським монахом. Також день іноді називали Днем чаклунів або День віддання або бачення.

Що потрібно зробити в це православне і народне свято

Наші предки вірили, що саме сьогодні різні темні чаклуни, чарівники та відьми намагаються поділитися своїми силами і даром з учнями. А також вони починають випробовувати свої знання на людях. Адже потрібно ж учням з новими силами на комусь відпрацьовувати свої злющі прийоми. Тому вони наводять порчі, та й інші неприємності можуть наслати. Прості люди обов'язково били вранці по дереву, намагаючись захиститися від них, а також плювали через ліве плече.

Свята 28 січня, фото: drevnerus.ru
Свята 28 січня, фото: drevnerus.ru

Коли повертаєтеся з вулиці цей же ритуал теж потрібно провести ще раз. Інакше ви можете принести в будинок все, що на вас наслала нечисть, поки ви були за дверима житла.

Намагаються в цей день задобрити Домовика. Для цього, коли будете обідати, кожний член сім'ї повинен сказати щось хороше про домашнього духа. На стіл поставте зайві прилади і налийте в чарку вина. Вважається, що тоді домовик зможе сісти за стіл і послухати, що кажуть люди. Вночі в кутку поставте трохи киселя в чашці і шматочок пирога, бажано солодкого. Тоді він зможе захистити ваш будинок по своїй волі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Народні прикмети на 28 січня

Дитину, яка тільки народилася сьогодні, потрібно загорнути в льняну пелюшку чорного кольору, а перев'язати її слід блакитною стрічкою. Є повір'я, що так можна захистити дитину від злих сил. Ще покладіть їй під ковдрочку або матрац шматочок льону. Це принесе дитині приємні сновидіння і спокійний сон.

Вагітним заборонено сьогодні виходити з дому. Не можна нічого брати і нікому нічого не дають. Такі заборони діяли, щоб нечиста сила не нашкодила плоду. Адже можуть початися занадто ранні пологи. Жінкам потрібно ще спекти круглий пиріг і віднести його в храм. Простояти з ним слід всю службу і потім віднести додому, щоб поділити в сім'ї. Це допоможе захистити рідних від нападок нечисті.

Як повідомляв Знай.ua подовжувати життя не складно, пару принципів дадуть вам ще 10 років.

Також Знай.uа писав, ціни на продукти ростуть все сильніше, навіть найпростіші вже будуть недоступні для українців.

Як повідомляв Знай.uа при вступі у вищі навчальні заклади будуть деякі зміни для студентів.