Цієї зими у багатьох регіонах України практично не було снігу. Українські журналісти з'ясували, чи була подібна зима в Україні і чи варто очікувати українцям снігу цього сезону і яка причина його відсутності.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Погода взимку, фото: nikopol.informator.ua
Погода взимку, фото: nikopol.informator.ua

Директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Олександр Косовець розповів: "Зима може стати унікальною, вперше за останні 139 років спостережень станом на кінець січня 2020 року, у Києві ще не прийшла метеорологічна зима, поки ця зима має найвищі мінімальні температури за роки спостережень".

Погода взимку, УНІАН
Погода взимку, УНІАН

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Так, в грудні 2019 року і на початку січня 2020 року середня температура повітря в Києві склала +1,7 °С. Судячи за метрологічними спостереженнями, лютий повинен бути холодним, в такому випадку ця зима не поб'є рекорд найтеплішої зими, яку було зафіксовано в Києві в 1989–1990 роках. Тоді середня температура зими склала +0,8 °С. найхолоднішою за роки спостережень була зима в 1949–1950 роках. Тоді мінімальна температура у Києві опустилася до -32,9 °C.

Поки ця зима вважається безсніжною, так як стійкого покриву снігу не було. Робити загальні висновки про зиму можна буде 29 лютого, наголосив він. За історію спостережень поки ще не було безсніжних зим. Менше всього опадів було зафіксовано в Києві взимку 1996–1997 років – приблизно 7 см снігу, а найбільше – у 1970 році, тоді на початку березня в Києві випало 82 см снігу.

"Поступово березень і початок квітня стають "зимовими місяцями". Проблема для працівників сільського господарства може бути тільки у тому випадку, якщо сніг не випаде взагалі, але я сподіваюся, що зима ще своє візьме - буде багато снігу і морозу", - сказав еколог.

Нагадаємо, Чорнобильська зона ховає від людей неймовірну красу, дивовижне явище зняли на камеру.

Як повідомляв Знай.uа занедбаний куточок Чорнобильської зони показали з висоти пташиного польоту.

Знай.uа писав, людству залишилося 100 секунд: стрілки годинника Судного дня завмерли на катастрофічній позначці.