Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 29 січня 2020 року. Так, вічно "зелений" становить 24,72 гривень, ще зовсім мало залишилось до 25 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют, фото з сайту НБУ

Курс валют Нацбанку на 29 січня

1 долар США – 24,72 грн;
1 євро – 27,21 грн.

Курс валют, фото Знай.ua

Встановлені курси валют дсвідчать про стабільну тендернцію зростання іноземних валют. На графіках нижче видно, як зростають долар і євро з дня у день.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скріншот, фото з сайту Мінфін

Порівняно з вчорашніми показниками, долар зріс ще на 12 копійок після різкого зростання на 27 копійок попереднього банківського дня. Офіційний курс впевнено наближається до психологічної позначки в 25 гривень, вище якої не піднімався з 30 жовтня 2019 року. Протягом тижня – з 22 по 29 січня – гривня ослабла по відношенню до американської валюти вже на 46 копійок. Аналітики очікують зростання курсу долара і за підсумками поточного тижня.

Скріншот, фото з сайту Мінфін

На "чорному ринку" курс долара також поки що не перетнув позначку 25 гривнеь за долар.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.