У лютому українців торкнуться зміни як у фінансовому плані, так і в соціальній сфері. Які нововведення очікуються вже найближчим часом, повідомляє Zik.

Польоти в Китай заборонені

МОЗ рекомендує припинити пряме авіасполучення з Китаєм через спалахи коронавіруса нового типу. Тому з 4 лютого українські авіакомпанії МАУ та SkyUp скасували прямі авіарейси в Китай на місяць.

Останні рейси до Китаю здійснювалися 2 і 4 лютого. Однак це не означає, що пасажири, які прямують з Китаю в Україну, не зможуть потрапити в нашу країну. Вони прибуватимуть в Україну транзитними рейсами.

коронавірус в Китаї, фото Getty Images
коронавірус в Китаї, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Реєстрація на ЗНО

3 лютого стартувала реєстрація для участі в ЗНО-2020. Школярі повинні створити і оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його в регіональний центр. Завершиться реєстрація 24 березня, а ЗНО триватиме з 21 травня до 15 червня.

Державні кредити для бізнесменів

З 1 лютого українці, які планують відкрити бізнес, зможуть взяти дешевий кредит для цього. Олексій Гончарук анонсував старт програми державного кредитування "Доступні кредити 5-7-9%". Її мета – компенсація за рахунок держбюджету високих кредитних ставок для малого підприємництва.

Тарифи на газ

Українцям доведеться платити за газ з лютого на 10% більше. За один кубометр блакитного палива будуть платити 4,65 гривні – на 40 копійок більше, ніж раніше. Вартість газу розділять на оплату доставки газопостачання та саму вартість палива.

Ціни на газ, фото: electro-brandt.es
Ціни на газ, фото: electro-brandt.es

Нова купюра в Україні

З 25 лютого НБУ запускає в обіг оновлену банкноту номіналом у 200 гривень. Дизайн купюри майже не зміниться, її планують "підігнати" під лінійку оновлених купюр номіналом 20, 100 та 500 гривень.

Німецька Укрзалізниця

23 січня керівництво Укрзалізницею офіційно було передано Національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG і німецькій компанії DB Engineering & Consulting.

Ці компанії протягом десяти років допомагатимуть УЗ вирішувати підприємницькі та технічні питання і консультуватимуть керівництво залізничного перевізника. 5 лютого Україна укладе угоду безпосередньо з компанією Deutsche Bahn про співпрацю.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

Оновлена процедура виїзду в Крим

З 9 лютого починають діяти додаткові умови під час перетинання адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримським півостровом.

Діти у віці до 16 років, які виїжджають з Криму, перетинатимуть адміністративний кордон з Україною з внутрішнього або закордонного паспорту, раніше це було можливо на підставі проїзного документа дитини.

Нацвідбір на Євробачення-2020

20 січня озвучили імена півфіналістів нацвідбору на Євробачення-2020, яке пройде в Нідерландах. У лютому в Україні пройдуть два перших півфінала Національного відбору – 8 і 15 лютого. Фінал відбору пісенного конкурсу буде 22 лютого.

Учасники першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020
Учасники першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020

Учасники другого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020
Учасники другого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2020

Розгляд ДТП за новою процедурою

З 1 лютого Нацполіція спростила процедуру розгляду справ щодо ДТП. Тепер усі аварії, в яких немає постраждалих, а постраждали тільки машини, будуть розглядатися патрульною поліцією. Таким чином, процедура "звільняється" від бюрократичних нюансів, а процес розгляду матеріалів скорочується.

Нагадаємо, "Нафтогаз" продаватиме газ за середньоарифметичною ціною газу на нідерландському хабі TTF.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євросоюз вирішив збільшити вартість візового збору.

Також портал Знай.uа писав, що розмитнити машину на єврономерах тепер можна через спеціальний онлайн-сервіс.