Всесвітній день Нутелли

Цей день відзначають з 2007 року і свято навіть стало міжнародним. Нутеллу знають у всьому світі, вона дуже популярна у дітей, так що практично ніхто не був проти свята. А його запропонувала почати проводити Сара Росо, американський блогер, яка жила в Італії. Ініціативу підхопили і тепер мильйони відзначають цей чудовий день. Зараз компанія Ферреро отримує від продажу цієї горіхово-шоколадної пасти третину свого доходу. І її навіть внесли в десятку простих ідей, які принесли мільярдний дохід.

Джая Екадаші (Бхаімі Екадаші)

У цього свята може бути дві назви. У ньому показується ідея бхакті, тобто любовного служіння, яка абсолютно протилежна камі – ідеї сексуального задоволення. Це важливо, тому що Крішну іноді вважають божеством пристрасті, але він – Джерело Вічної Насолоди від Чистої (можна сказати платоничної) Любові. Тому, щоб порадувати Крішну, в цей день люди намагаються дотримуватися чистоту у своїх справах, зрозуміти, що духовне блаженство вічне, на відміну від матеріального, намагаються зрозуміти сенс служіння живому, природі і Всевишньому.

Свята 5 лютого, фото: radha-govinda
Свята 5 лютого, фото: radha-govinda

День Рунеберга у Фінляндії

Це свято дуже популярний у Фінляндії і вважається загальнодержавним. Відзначають день народження Йохана Рунеберга, він був фінським поетом. Вперше його відзначили в 90-х. Хоча день не вихідний, але урочистості проходять, а саме вивішують національні прапори. Їх можна побачити на багатьох будинках фінів, а не тільки на державних будівлях. За календарем Гельсінського університету, цей день вперше відзначили в 1950 році.

Свята 5 лютого, фото: Википедия
Свята 5 лютого, фото: Википедия

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Православні свята:

  • Священномученика Климента Анкірського.
  • Собор Костромських святих.
  • Пісний день.

Агафій – півхлібник

В народі відзначають день Агафангела, ім'я означає «добрий вісник» і найчастіше воно було у ченців. В цей день було багато домашньої роботи: знову перевіряли припаси за кількістю, приводили в порядок комори і спостерігали за погодою і тваринами, щоб передбачити погоду на майбутнє. Хорошим знаком вважалося велика кількість снігу, так як це говорило про гарний урожай. А якщо зранку кричали синиці, то скоро прийде мороз.

Народні прикмети на 5 лютого

Як повідомляв Знай.ua скоро День святого Валентина і ми зібрали декілька відмінних ідей для подарунка чоловікові.

Також Знай.ua писав, що за допомогою онлайн сервісу розмитнити евробляху буде набагато простіше.

Нагадаємо, Подоляк пояснив, чому так різко падає рейтинг нинішнього президента.