За народним календарем, це Аксиньїн день. Аксинья – одне з варіантів імені Ксенія, таке ж, як і Оксана, тільки більш старе, у цих імен один корінь, але вони вважаються самостійними. Крім того, шанують Ксенію Петербурзьку і відзначають іменини всіх Оксани, Ксенії та Аксиньї. Більше іменин для власниць цього імені в році немає.

Наші предки особливо дивилися в цей день на ціни на хліб. Якщо зерно стало дешевше, то урожай буде хорошим. Це робили тому що, тепер знали, скільки залишилося запасів і просто прицінювалися на випадок, якщо доведеться докуповувати зерно. Ще з вечора клали на стіл буханець житнього хліба. Якщо вранці він здавався більше, то літо буде врожайним.

Народні прикмети на 6 лютого

Проте цей день вважався важким, тому багато важливих речей, які могли не вийти не робили. Тому не ставили брагу, не шили і не стелили постіль, також краще не стригти нігті. Заборонено сьогодні розповідати сновидіння, кошмари обов'язково збудуться. Бажано не вечеряти, щоб не померти. Так що потрібно добре поїсти в обід.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Ще в наших предків було багато різних обрядів і ритуалів від злодіїв, щоб не крали їжу, а також задобрювали друга Домового – Амбарника. Деякі намагалися ворожити, але зазвичай сьогодні просто молилися святій Ксенії.

Свята Ксенія Петербурзька, фото: Православный календарь
Свята Ксенія Петербурзька, фото: Православный календарь

Що попросити у святої Ксенії Петербурзької

Біля ікони святої можна помолитися про здоров'я, попросити благополуччя у сім'ї та щастя. Часто до неї звертаються за силою подолати труднощі. Помолитися можна вдома, а можна в храмі. Ще вважається, що свята Ксенія може зцілювати різні хвороби, принести справжню любов дівчатам і зробити сім'ю міцнішою. А якщо давно не можете зачати дитину, то вам допоможе щира молитва або записка в храмі. Багатого чоловіка вона не принесе, але він буде дуже хорошим, а у відносинах буде панувати взаєморозуміння. Ще можна попросити прогнати поганого чоловіка з життя, а також Ксенії моляться вдови і ті, хто втратив коханого.

Як повідомляв Знай.ua, чому в Україні люди живуть так бідно, хоча у нас багато нафти і газу.

Також Знай.ua писав, що тепер студенти зможуть отримувати не тільки стипендію, але і зарплату.

Нагадаємо, пенсійні виплати будуть підвищувати три рази в цьому році.