«Звичайний шутер! Намальована пересічна посередність! »- кричали вони, поки Fortnite не став глобальним феноменом, який перервав багаторічну платформну гегемонію PlayStation і почав поширення свого продукту в обхід загальноприйнятого Google Play. Що сказати, хлопці з Epic Games вирішили послати подалі усіх недоброзичливців і ризикнули. Що в підсумку? Світ отримав сенсацію у вигляді мультиплікаційного шутера, познайомитись з яким своїм обов'язком вважає кожен геймер на земній кулі!

Ось тільки не все так просто, як здається. Хлопці прорвали нішу своїм рішенням і тепер спокійно диктують свої умови. Це означає, що якщо твій пристрій не володіє достатньою потужністю, то тобі не по зубах ця гра. Але про це трохи пізніше, а поки по порядку.

фортнайт
Фото: VGTimes

Що таке фортнайт мобайл?

Суть епопеї гри така - тебе скидають на незвіданий острів, і ти повинен зробити дуже просту, але складну річ - вижити. І далі починається найцікавіше! Коли ти приземлився, то починаєш обшарювати кожен куточок на цьому острові для того, щоб знайти зброю або просто сховатися, так як всі навколо хочуть з тобою подружиться вбити тебе. Все це супроводжується періодичними сутичками, лутами, і іншими несподіваними поворотами долі в цьому віртуальному мультиплікаційному світі.

«Так це ж типу PUBG!» - скажете ви, і будете частково праві. Так, сюжет чимось схожий, та й сенс в «залишитися єдиним живим на острові» теж збігається. Проте краще називати цей епік гідною альтернативою. Так би мовити, очко плюс на користь фортнайта – все ж таки на психіку мультиплікаційна м'ясорубка тисне менше, ніж промальована реалістика.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Спочатку американська компанія у співпраці з польською студією «People Can Fly» планувала розробити щось унікальне. У 2017 році вони показали світові відкритий світ свого симулятора виживання відразу на п'ять платформ! Так-так, і на ПК, і на телефони відразу. Тож функція download доступна і на Android,і на IOS. Гра так і залишалася на рівні beta розробки до 2019 року, коли офіційний представник компанії заявив про вихід повної версії.

Отже, є два режими гри:

  • Fortnite: Battle Royale - розроблено як додаток, до основної. Але через надзвичайну популярність, стала основною. Геймплей переносить нас на описаний вище режим «королівської битви».
  • Fortnite save the world - оригінальна версія, яка стала платним доповненням до більш популярною королівської битві. Суть гри зводиться до збирання ресурсів, необхідних для виживання, протягом світлого часу доби. І безпосередньо самого виживання вночі. варто

Загалом, все це дало результатом близько 80 млн чоловік, які регулярно грають в цю гру. І цифра продовжує зростати.

фортнайт
Фото: Eurogamer

Системні вимоги мультиплікаційного бестселера

Почнемо сухо. Для ПК:

Рекомендована конфігурація системи

  • Nvidia GTX 660, AMD Radeon HD 7870 або аналогічна відеокарта з підтримкою DX11
  • 2 ГБ відеопам'яті
  • Core i5-7300U 3,5 ГГц
  • 8 Гб оперативної пам'яті
  • 64-розрядна ОС Windows 7/8/10 або Mac OSX Sierra (10.13.6 або новіша)

Мінімальна конфігурація системи

  • Intel HD 4000 (ПК) або Intel Iris Pro 5200 (Mac)
  • Core i3-3225 3,3 ГГц
  • 4 ГБ ОЗУ
  • 64-розрядна ОС Windows 7/8/10 або Mac OSX Sierra (10.13.6 або новіша)
  • Комп'ютери Mac повинні підтримувати Metal API.

Для мобільної версії у нас гірші новини:

Офіційний сайт пише так: «гра з високою якістю графіки, сумісна з пристроями на базі процесора ARM64, не менше 4 Гб оперативної пам'яті, з 64-розрядної ОС Android версії 8.0 або вище, і наступними графічними процесорами: Adreno 530 або новіше, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 або новіше».

Тобто, якщо ти не володієш такою виробничою потужністю на своєму телефоні, або тобі шкода батарею, та й взагалі телефон - не бачити тобі фортнайта. Так, хлопці диктують жорсткі правила, надаючи при цьому реально високу якість графіки. Вони чітко прописують список на яких телефонах не підтримується, на яких пристроях fps набере 60, а також які пристрої не підтримують гру зовсім.

Загалом, в грі є і плюси, і мінуси. Безумовно, вирішувати вам, але ясно одне - гра від вашого рішення ніяк не постраждає, а ось ви можете пропустити грандіозне дійство. Хоча, знову ж таки, кому що.

З плюсів:

  • графіка і геймплей мобільної версії, який майже не відрізняється від версій для більш потужних пристроїв;
  • реальна конкурентоспроможна альтернатива конкуренту PUBG'у, що дійсно урізноманітнило життя любителів епік геймс.

Fortnite
Фото: Playscope

З мінусів:

  • Страшно ненажерлива.
  • Краще, звичайно, на геймпаді, так як продуктивність пристрою сильно може погіршити той самий геймплей. Тож, закачати Lite версію буде всього лише втіхою, на випадок, якщо на твоєму пристрої не запускається повна версія шутера. Звичайно, тут і оптимізація під питанням, і взагалі чи варто гвалтувати телефон, який не може витягнути навантаження повної версії, просто заради того, щоб лайт заробив.

Скільки важить Фортнайт?

Сумарно на ПК - до 43гб, Xbox важить 20 Гб, версія для PlayStation 4 - 10 Гб, а для мобайл - клієнт близько 200 мб і 2 гб файлів підкачки.

Загалом, такі характеристики значно обмежують кількість телефонів, які потягнуть вимоги гри.

Тонкощі ігрового процесу та інші лайфхаки

Будемо чесні, ігровий процес досить простий. Основне завдання - вижити. Як? Другорядне питання. Бігай собі і шукай ресурси, лутайся і стріляй в усе, що рухається, інакше воно тебе і вб'є.

Хорошим доповненням став режим командної роботи. З ним можна робити ці речі з товаришами, які будуть прикривати твою спину, коли ти щось пропустив або твій FPS провис.

Також цікавим елементом в грі є зовнішність твого аватара. Різноманітні скіни, елементи одягу та інші дрібниці допоможуть твоїй фантазії вдосталь розгулятися.

Дуже важливим аспектом буде долучення до офіційного спільноти через сайт гри. Там можна побачити, і які оновлення плануються, і коли вийдуть наступні нові, і інформація де і як завантажити і встановити. Крім того, існують неофіційні сайти спільноти, де можна уточнити, які платформи краще, дізнатися нові лайфхаки, викласти фотки і подивитися фото інших та й просто відчути, що таке підтримка однодумців.