Водіїв обдеруть, як липку - ціни на бензин злетять до небес

Из-за підвищення мита, дизельне паливо і газ можуть стати значно дорожче для українських автомобілістів.

Україна планує поступово підвищити мито на 25 відсотків до 2024 року, але ціни можуть змінитися вже в найближчому майбутньому.

ціни на бензин
ціни на бензин

За оцінками експертів, дизельне паливо може подорожчати на 3,7 гривень за літр, що суттєво вдарить не тільки по автовласникам, але і всім українцям: транспортна складова є суттєвою частиною ціноутворення на споживчі товари.

Зеленський прокоментував випробувальний термін Авакова

Президент України дав відповідь журналістам "Радіо свободи" щодо випробувального терміну Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Зеленський сказав, що ще не вирішив, чи залишиться міністр на своїй посаді.

"Я не знаю. Мені нема чого вам відповісти", - з широкою посмішкою сказав президент журналістці.

Китайська коронавірус виявили в українця, Моз підтвердив страшний випадок

Міністерство охорони здоров'я підтверджує інформацію про зараження громадянина України коронавірусом на лайнері Diamond Princess в Японії.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

The Mainichi повідомляє з посиланням на дані японського Міністерства охорони здоров’я, українському громадянину надається кваліфікована медична допомога, і хворий «відчуває себе нормально».

Українців чекають великі неприємності через комуналки

В Україні склалася парадоксальна ситуація з оплатою комунальних послуг. Так, в 2019 році споживачі платили за рахунками набагато краще, ніж у 2018-му, а борги по комуналці збільшилися більш ніж на 8 млрд грн, досягнувши майже 64 млрд грн.

комунальні послуги в Україні
комунальні послуги в Україні

Як свідчать дані Держслужби статистики, протягом минулого року суттєво зріс відсоток українців, хто оплачує рахунки за спожиті тепло, воду, газ, електроенергію тощо. Люди не хочуть платити пеню, яку нараховують за борги по комуналці.

В Україні по-новому будуть видавати паспорти

Українцям анонсували нововведення, яке стосується паспортів. Так, з 2020 року видача паспортів відбуватиметься абсолютно по-новому. Тепер отримання державного документа та ідентифікаційного коду стане значно простіше. Зараз - це дві окремі процедури, передає "Міністерство цифровий трансформації України".

Видача паспортів, фото ДП Документ
Видача паспортів, фото ДП Документ

Тепер підліткам та їх батькам не потрібно буде двічі збирати документи. А про оптимізацію процесу трансформації послуги думали давно.