Сьогодні відзначають День Лаврентія, тому що православні християни шанують єпископа Лаврентія Печерського. Але ще іноді день називали Герасимом або Морозним Биттям.

Лаврентію дуже подобалося жити самотнім життям, споглядати світ і молитися. Хоча він збирався стати самітником, але йому не дозволили вести такий образ життя отці-настоятелі Печерські. Тому йому довелося піти з обителі, яку вже вважав рідною. Він пішов у Дмитрівський монастир і став дуже відомий серед людей, так як володів даром зцілювати. Пізніше його в наступники взяв святитель Кирило, а самого Лаврентія звели на Турівську кафедру. Коли помер Кирило, Лаврентій зайняв його місце.

Свята 11 лютого, фото: Православный календарь
Свята 11 лютого, фото: Православный календарь

Чого не можна робити

Сьогодні заборонено їсти м'ясо і молочні продукти. Тобто бажано, щоб цей день був пісний. Але от рибу їсти можна, а якщо поділити її на стільки шматків, скільки людей сидить за столом, то ви будете жити в мирі та благополуччі. Якщо побачите надламані сухі бур'яни з намотаними у вигляді ляльки волоссям або чимось схожим, ні в якому разі не торкайтеся до нього. Так чаклунки наводять прокляття.

Народні прикмети на 11 лютого

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Якщо цей день видався морозним, то значить в серпні буде дуже спекотна погода.
  • Сильний вітер в Лаврентьєв день говорить про дощовий рік.
  • Якщо ви з'їсте кулеб'яку з капустою, то є прикмета, що тоді у вас буде щастя в родині.
  • Іменинники будуть дуже веселими, добрими і товариськими.
  • Якщо 11 лютого припало на новий місяць, то сьогоднішня погода покаже, яким буде березень. А якщо повня – то можна передбачити погоду на першу половину весни.
  • Подивіться вночі на місяць, якщо вона буде червоною або червонуватого відтінку, значить на наступний день буде дуже сильний вітер.
  • А ось потепління прикмета віщує про те, що з пічної труби йде дим дуже сильно, стовпом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua Польща вирішила змінити міграційну політику. Українці можуть збирати валізи і їхати геть.

Також Знай.ua писав, аферисти придумали новий спосіб обманювати людей, будьте обережніше біля банкомату.

Нагадаємо, отримувачів субсидій ще раз перевірять на те, заслуговують вони пільги чи ні.