Ректором Харківської медичної академії післядипломної освіти має всі шанси стати Богдан Федак. Він колишній голова Львівської обласної лікарні швидкої допомоги, а в минулому в лихі 90-е допомагав злочинцям продавати дітей на усиновлення за кордон. Про це розповіла колишній міністр охорони здоров'я Уляна Супрун на Facebook-сторінці. Відомо, що свого часу, Федак сприяв продаж 130 дітей. За словами Супрун він допомагав функціонувати злочинного угруповання, що займалася продажем дітей.

Богдан Федак, Антикор
Богдан Федак, Антикор

"Після розкриття злочину його засудили до двох років позбавлення волі. Після цього Федак не мав права займати посади в медичній галузі", – розповіла Супрун. Однак, незважаючи на розголос, лікар все ж побудував успішну кар'єру в медицині. Він був і головним лікарем Харківської міської клінічної лікарні, потім – головним лікарем обласної клінічної лікарні. А в 2018 році він став головою управління охорони здоров'я Харківської ОДА і пробув на посаді до 2019 року. Федак неодноразово фігурував у корупційних скандалах.

Також відомо, що співробітники Харківської медакадемії відкрито звернулися в Моз, в їх листі йдеться про те, що трьох кандидатів на посаду керівника закладу відсторонили від конкурсу без вагомих причин. Також співробітники навчального закладу підозрюють, що другий людина, яка претендує на посаду, є лише технічним кандидатом. "Керувати такій людині закладом, де навчають лікарів, значить руйнувати основні етичні норми лікарської професії, що може нести безпосередню загрозу життю українців", – сказала Супрун.

Скріншот поста Супрун
Скріншот поста Супрун

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька розповіла про трансформації системи охорони здоров'я.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що Скалецька попередила про розширення програми "Доступні ліки".

Також портал "Знай.иа" писав, що глава Моз Скалецька розповіла, як зміниться медицина в Україні.