В народі відзначають Трифонів день, в православному календарі – це день пам'яті мученика Трифона. Він – покровитель сім'ї і подружжя. Також сьогодні День дарування книг і, звичайно ж, День святого Валентина. Однак якихось великих повір'їв або ж прикмет на цей день не так багато.

У День дарування книг ви можете вбити відразу двох зайців – підготувати подарунок на 14 лютого в вигляді книги для коханого. Виберіть просто щось з його улюбленого жанру або працю улюбленого письменника. Також у День закоханих прийнято дарувати романтичні подарунки коханим.

Але головним атрибутом свята є валентинка у будь-яких її проявах. Це може бути як листівка, так і подушка у вигляді серця. Але все ж таки краще, щоб в валентинці було написано привітання або зізнання в любові від душі. Валентинки настільки всім сподобались, що їх зараз дарують не тільки закохані одне одному, але можна дарувати їх друзям, родині, улюбленому вчителю і колегам по роботі. Хоча, якщо у вашому колективі так робити не прийнято, то оточуючі можуть розцінити це як дитячість. Але пару прикрас у вигляді сердечок в офісі не будуть зайвими.

Свята 14 лютого, фото: vsitury
Свята 14 лютого, фото: vsitury

Звичайно ж, потрібно добре виглядати сьогодні, люди чепуряться, як на свято або на перше побачення. Чоловіки зазвичай дарують жінкам квіти, це часто тюльпани, троянди або вербові котики. А ще не забудьте привітати знайомого Валентина або Валентину з іменинами.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ворожіння на День закоханих

Зазвичай традиції відрізняють тільки від країни. У нас ще з давніх часів дуже поширені ворожіння. Якщо ви хочете дізнатися, з ким проведете весь рік, то треба гадати за записками. Для цього дівчата пишуть імена хлопців, а вони – імена дівчат. Усі записочки потрібно покласти в ящик стола, обов'язково його закрити, а потім кожен відкриває і виймає, не дивлячись, один листочок. Чиє в ньому ім'я, з тим і будете весь рік.

Є й інший спосіб, але він для ранніх пташок. Прокидайтеся на світанку і сядьте біля вікна. Якщо побачите молодого хлопця ще до сходу, то зустрінете другу половинку. Дуже ймовірно, що вона буде схожа на того перехожого. А якщо хочете дізнатися, зроблять вам пропозицію в цьому році чи ні, то зламайте вербові гілки. Їх потрібно принести додому і перемішати. Потім виберіть одну з закритими очима і зламайте її. Якщо вийшло, та вона ще й хруснула, то весілля не буде. А якщо зігнулася – скоро зроблять пропозицію.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua потужна лавина в Туреччині поховала під снігом 41 людину. Постраждали й ті, хто хотів допомогти і відкопати інших.

Також Знай.ua писав, українці тепер зможуть відпочити на островах по безвізовому режиму, ось тільки вони не дуже популярні у туристів, в основному через радіацію.

Нагадаємо, ПЦУ розвінчує міфи про святого Валентина і взагалі хоче перенести свято всіх закоханих на іншу дату. Чому так і коли хочуть відзначати День святого Валентина розповіла пресслужба ПЦУ.