Коронавірус з Китаю шириться шаленими темпали. Рахунок вже пішов на тисячі. Станом на 6:00 понеділка загальна кількість померлих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом COVID-19, в Китаї зросла до 1,770 осіб. Про це йдеться у повідомленні Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса (США).

Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел
Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел

Кількість заражених в Китаї досягла 70,550 людей. Всього у світі — 71,331. Таким чином за добу новий коронавірус підхопили трохи менше 2 тисяч осіб. У свою чергу, одужали у Китаї за останніми даними 10,854 людини.

Коронавірус з Китаю, фото financoff
Коронавірус з Китаю, фото financoff

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слід зазначити, що приблизно 80% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом зафіксовано у китайській провінції Хубей.

Як раніше було встановлено, що найбільш уразливими для коронавірусу є люди старше 60 років. Особливо з супутніми патологіями: ураженням легень (хронічні бронхіти, бронхіальна астма та ін) і важкими хронічними захворюваннями (гіпертонія, ішемія серця, цукровий діабет).

Також в групу ризику входять особи з різними формами імунодефіциту людини: ВІЛ-інфіковані, онкологічні хворі та пацієнти після трансплантації органів. Однак є тенденція, яка не залежить від віку і стану здоров'я зараженого COVID-19. Як показує статистика, вірус частіше вбиває чоловіків.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українка повідомила, що не вірить в ефективність заходів безпеки, які ввела Україна по відношенню до тих, хто побував у Китаї.

Також "Знай.ua" писав, що китайські вчені заявили, знайшли дієвий спосіб лікування смертельного коронавірусу, а також з'ясували, які люди найчастіше хворіють то помирають від цієї інфекції.