На днях китайські вчені заявили, що знайшли дієвий спосіб лікування смертельного коронавірусу, а також з'ясували, які люди найчастіше хворіють то помирають від цієї інфекції.

Варто відзначити, що вже тривалий час у Китаї все більш масштабних обертів набирає небезпечний коронавірус, який спричиняє пневмонію та респіраторні захворювання. Наразі ж відомо, що вже понад 60 тисяч людей у всьому світі були заражені цією хворобою, а також близько тисячі людей померли.

Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma
Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma

А на днях науковці заявили, що виявили один з дієвих методів лікування коронавірусу – це переливання плазми крові від пацієнтів, що видужали, хворим. На сьогодні цей метод дозволив врятувати вже більше десятка хворих, які перебували в критичному стані.

Коронавірус в Китаї, фото: TK Media
Коронавірус в Китаї, фото: TK Media

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також вчені наголосили, що до зараження коронавірусом більш схильні представники сильної статі. Відтак, у звіті Нацкомісії Китаю зазначено, що дві третини загиблих – це чоловіки, а серед вилікуваних більше жінок. Імовірно, це пов'язано з генетичною особливістю, адже у чоловіків є схильність до більш гострого перебігу хвороби. Також наголошується, що у тих пацієнтів, які курили – частіше розвивається атипова пневмонія.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше китайський коронавірус забрав життя понад тисячу людей

Також "Знай.ua" писав, з 12 лютого "Укрпошта" перестала приймати посилки з Китаю через коронавірус