У Всесвітній організації охорони здоров'я впевнені, що епідемія коронавіруса 2019-nCoV ще не досягла свого піку. Про це повідомило агентство Bloomberg у понеділок, 10 лютого.

"Головна ознака полягає в тому, щоб побачити, що цифри досягають піку, а потім знижуються навіть після інкубаційного періоду. Ми поки що не на цій стадії", - пояснив представник ВООЗ у Китаї Гауден Галеа.

Також він прокоментував рішення китайської влади ізолювати Ухань і прилеглі до нього міста.

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

"На даному етапі абсолютно неможливо прийти до висновку про те, що стримування спрацювало", - додав Галеа.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Представник ВООЗ заявив, що минулого тижня протягом кількох днів спостерігався спад числа нових заражених і передбачуваних випадків захворювання в провінції Хубей і її столиці Ухані. Це, на його думку, може дозволити "зітхнути з полегшенням".

"Ми раді бачити, що цифри йдуть вниз, а не зростають", - сказав Галеа.

Коронавірус у Китаї, фото: rbc
Коронавірус у Китаї, фото: rbc

Варто уточнити, що китайський коронавірус забрав життя понад 900 людей, а кількість інфікованих перевищила за 40 тисяч. При цьому близько 1100 людей змогли одужати.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві студенту Національного авіаційного університету з Китаю раптово стало зле, хлопця терміново відправили до лікарні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні лікарі створили гарячу лінію для консультацій з коронавірусу.

Також портал Знай.uа писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.