В українських школах можуть ввести новий предмет, на якому діти дізнаються правила дорожнього руху. В першу чергу це пов'язано з появою нових засобів пересування – гироскутеров, моноколес, электроскейтов і не тільки.

Так, заступник голови координаційної ради Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв повідомляє, що сучасні діти і підлітки частіше не ходять пешко.

"З раннього віку вони починають освоювати індивідуальні "транспортні засоби" у вигляді роликів, велосипедів, самокатів, скейтбордів, моноколес, гіро - і просто скутерів, – зазначив Володимир Караваєв. – Поширення доступного для підлітків електротранспорту вже отримало назву "скутергеддон". І чим старші діти, тим швидкість цього транспорту стає вище. В інтернеті багато роликів, в яких "скутергеддонисты" рухаються по дорогах нарівні з автомобілями, маневруючи між ними і нерідко випереджаючи в щільному потоці. Але дитина, в силу вікових особливостей, не завжди розпізнає небезпеку на дорозі. Тому шлях до забезпечення його безпеки лежить через придбання необхідних знань".

ПДР, фото: d1dcnte8mfzkpv.cloudfront.net
ПДР, фото: d1dcnte8mfzkpv.cloudfront.net

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що ініціативу можуть запровадити не раніше 2022 року, коли буде перехід на 12-річну освіту, так як на даний момент в шкільних програмах немає вільних годин.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Нині ми активно просуваємо ідею відновлення обов'язкового вивчення ППД в школах, – розповів нам Володимир Караваєв. – Супротивників начебто немає, і вся дискусія зводиться до двох питань – звідки взяти 100 навчальних годин і де взяти грамотних викладачів? Додавати уроки не можна, треба щось прибирати! Але що прибрати? На підготовку викладачів немає грошей. Поки ми запропонували форму дистанційної освіти. Розроблена спеціальна навчальна програма "Школа Володимира Караваєва", опанувати яку може кожен охочий".

У МОН повідомили, що зараз у школах проходять так звані "уроки виживання", на яких дітям роз'яснюють і основи правил дорожнього руху.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кишені водіїв гарненько вичистять, космічні суми заженуть в глухий кут будь-якого.

Як повідомляв Знай. ua, у МВС пояснили, що чекає на водіїв-порушників.

Також Знай. ua писав, що разом з весняним теплом до українським водіям прийдуть "листи щастя".