В народі сьогодні відзначають день Захарія Серповидця, як і в православному календарі. Він був пророком. А ще день часто називали просто скорочено, Днем Захарія або Іменинами серпа.

Захарія вважають одним з 12 малих пророків, який жив приблизно в 5 столітті до н.е. Відомий він став своїми пророцтвами, у яких пророкував прихід Христа Спасителя. А Серповидцем його назвали, бо в одному з таких одкровень він побачив сувій у формі серпа, який літав по повітрю. Також є відомості, що пророк Захарія сприяв розвитку моральності єврейського народу, але саме юдеї вбили його за викривальну проповідь.

Свята 21 лютого, фото: Православный календарь
Свята 21 лютого, фото: Православный календарь

Чого не можна робити

Не можна призначати на цей день операцію, навіть якщо вам потрібно просто запломбувати зуб, краще перенести, так як хорошого результату чекати не варто. Не заздріть, інакше зурочите іншу людину і себе. Не дивіться довго в дзеркало, тому що можете накликати на себе біди, а літні люди, якщо подивляться після заходу сонця – накличуть на себе скору смерть. Не плануйте важливі справи, особливо якщо вони пов'язані з грошима. Це день обману і злодійства.

Народні прикмети на 21 лютого

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Повір'я й прикмети:

  • Грім у цей день говорить про те, що навесні і влітку буде сильний вітер.
  • Холоднеча принесе швидку весну.
  • На деревах багато інею, значить, рік буде медовим.
  • Гуси почали гратися в снігу, скоро прийде тепло.
  • Якщо побачили гавкаючого пса, то чекайте бурана.
  • Після цього дня немає сенсу йти на риболовлю, клювати не буде.
  • Якщо побачили похорон, то проживете довге життя.
  • Іменинники мають дуже сильну інтуїцію і можуть бачити чудеса, а також своє і чуже майбутнє.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua українцям розповіли все, що потрібно знати про евакуйованих з Уханя. Для паніки немає ні найменшої причини.

Також Знай.ua писав, в Україну після теплих і спокійних зимових днів насувається шторм. Вже скоро він буде у нас. Синоптик розповіла, коли чекати сильного вітру.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка вирішила познущатися над колишнім і розмалювала його машину нецензурними словами. Є відео її творіння і гнівної помсти.