Раніше студентка з України поділилася з кореспондентом Знай.ua інформацією про ситуацію в Китаї, де вона проходить навчання. Дівчина розповіла про дезінформацію, якою годують українців різні ЗМІ. Так, на цей раз вона заявила, що українська сторона зовсім не піклується про своїх громадян, які все ще знаходяться в Китаї. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Китай, Instagram

Також студентка не забула згадати й про евакуацію українців з Уханя. За її словами, нікому з громадян не надали інформації про перельоті та про те, де проходитиме карантин.

"Я та людина, яка відмовилася від евакуації. Перебуваю в Ухані. Читаючи всю інформацію, дивлячись новини, мене дуже сильно ображає той факт, що українська сторона ніяк не цікавиться, як ми тут поживаем, немає ніякої допомоги. Так, я знаю, що багато скажуть "так у вас був вибір і була надана евакуація". Але, не треба забувати, що у кожного є свої причини на відмову. Для мене одна з причин була, це те що нам взагалі толком не надали жодної інформації про те, як буде проходити переліт, де буде проходити карантин і яка перевірка буде безпосередньо перед самим вильотом. На гарячій лінії посольства нам сказали, що швидше за все буде просто перевірка температури. Я вважаю це недостатнім, я не хотіла заразитися по дорозі додому", - написала дівчина.

До того ж, вона зазначила, що китайська сторона проявляє більше турботи до іноземців, ніж Україна.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Я дуже вдячна китайській стороні, що допомагають нам, всім, чим можуть. Але, чому та країна де мій дім ніяк не цікавиться нашим станом? Чи є у нас маски, їжа, вода? Чому на даний момент цим цікавиться тільки китайська сторона, де я просто проходжу навчання? Так, багато хто скажуть "так вас годують, задовольняйтеся цим", але ніхто з вас не розуміє, що таке їсти день у день одне й теж, коли ця їжа гостра і дуже жирна. Ми не звикли до такої їжі, до того ж у декого можуть бути проблеми зі здоров'ям. Прикро, весь день задаю собі це питання невже ми більше значимо для чужої країни, ніж для своєї рідної", - сказала студентка.

Скріншот, Instagram

Скріншот, Instagram

Більш того, українка поділилася ексклюзивним відео з кореспондентом Знай.ua, на якому видно, як у китайський гуртожиток, де вона проживає, завозять продукти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що студентка з України пролила світло на епідемію в Ухані.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у селищі Нові Санжари, куди евакуювали українців з Китаю через спалах коронавіруса у людей прокинулася совість.

Також "Знай.ua" писав, що журналісти пробралися в санаторій в селищі Нові Санжари.