У столиці місцева жителька Світлана Терещенко отримала настільки "жирну" платіжку за опалення, що шокувала усю Україну. Так, всього за січень жінці нарахували до сплати майже 53 тисячі гривень.

Відповідний допис вона оприлюднила на власній Facebook-сторінці.

"Хтось стикався з вартістю опалення 355 грн. За м. кв? Квартира 4-х кімнатна спожила, за підрахунками КТЕ, в січні 39 Гкал! Лічильник є, але поки не опломбований. Реальне споживання 1.5 Гкал! До оплати майже 53 000 грн. Поділіться досвідом, що з цим робити?", - написала киянка.

Скріншот допису

Після такого українці почали обурюватися у мережі та порадили звернутися до "Київтеплоенерго". Щоправда, ті випередили жінку та заявили, що платіжка справжня, і це зовсім не помилка, і не технічний збій.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За їх словами, в багатоповерхівці, де й проживає киянка, на початку опалювального сезону лише 5 квартир залишалися без квартирних лічильників опалення. А на початку лютого в будинку залишилася тільки одна квартира без взятого на комерційний облік приладу обліку

"Жителі квартир з лічильниками опалення оплачують тільки спожите тепло за показаннями своїх лічильників і опалення місць загального користування. А різниця, що утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника і сумарними показами всіх індивідуальних, нараховується жителям без індивідуального лічильника", - прояснили ситуацію у "Київтеплоенерго".

Гончарук, фото з facebook
Гончарук, фото з facebook

Окрім цього, там порадили, аби уникнути подібних ситуацій, мешканцям багатоповерхівок встановлювати індивідуальний лічильник обліку теплоенергії та пообіцяли перерахувати суму за опалення киянці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді пішли на поступки українцям.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що борги по зарплаті в Україні виросли.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні стрімко зростають борги по зарплатах.