У Данії світ донорства мусить переглянути свою ідеологію. В ефірі показали документальний фільм, в якому члени сім'ї з жахом реагували на звістку про те, що їх 19-річна донька загинула після автомобільної аварії, погоджуючись віддати її органи на донорство і дозволяючи лікарям вимкнути апарат штучного дихання. Близько 1,7 мільйона глядачів стежили за несамовитою драмою.

Жахливий інцидент стався у місті Орхус, там у лікарню після ДТП потрапила молода дівчина, лікарі тримали її на штучній вентиляції легень, а потім, поки не відмер мозок, вирішили почати вилучення органів, на яке вона будучи здоровою, дала згоду.

Місцева мешканка Карина Мельхіор не померла після відключення від апарату. Зараз вона проходить курс реабілітації і має шанс повністю відновитися. Близько 500 чоловік негайно видалили свої імена з реєстру донорів органів Данії.

Донор, фото: LifeNews

Лікарі Орхуської університетської лікарні були збентежені інцидентом.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ми дуже раді, що молода жінка вижила і що вона відновлюється після аварії, – сказав Клаус Томсен, головний лікар лікарні. – Але ми допустили помилку в процесі роботи і змусили сім'ю повірити, що їх дочка і сестра помре".

Лікарня визнала, що питання про донорство органів не мали права піднімати, адже не було однозначних ознак того, що смерть мозку станеться.

Швидка допомога, фото: bilyayivka.city
Швидка допомога, фото: bilyayivka.city

Університетська лікарня Орхуса розслідує обидва випадки, хоча і наполягає на тому, що в попередньому випадку дотримувалися правильні процедури.

Сім'я Карини зараз судиться з лікарнею за завдані збитки. Їх сімейний адвокат стверджує, що вона постійно запитує, чи не намагалися лікарі вбити її.

"Ці бандити в білих халатах занадто швидко здалися, бо їм був потрібен донор органів", – сказав батько Карини данській газеті "Ekstra Bladet".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зниклі безвісти, вільна торгівля та санкції: в Німеччині запропонували проросійський план досягнення миру в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі.