Весна вже на порозі, а в Україні досі не вщухає епідемія грипу і ГРВІ. Щотижня медики фіксують понад 200 тисяч випадків зараження цими захворюваннями, а з початку сезону від ускладнень після грипу померло 43 людини.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в програмі "Право на владу" повідомив, що найбільша небезпека грипу в 2020 році полягає в низькому відсотку вакцинації населення і пізньому зверненні до фахівців.

"В країні зараз сезон підвищеної захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями. Щотижня хворіє близько 200−240 тисяч людей, яким надається медична допомога. Навіть є летальні випадки", - розповів Ляшко.

дівчина у масці
грип, pxhere

За його словами, в Україні вакцинація знаходиться на дуже низькому рівні – всього 1,5-2%. Вакцин від грипу вистачає, але українці не поспішають ними скористатися.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Пізнє звернення до лікаря під час грипу або грипоподібного захворювання може призводити до того, що лікарі не в змозі надати якісну та ефективну медичну допомогу. Для України грип сьогодні на першому місці за небезпекою, оскільки грип є, грип циркулює і в цьому епідсезоні у нас померли 43 людини від грипу. Тому від нього ми повинні захищатися такими ж методами, як і від коронавірусної інфекції", - підкреслив головний санітарний лікар.

Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Право на владу"
Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Право на владу"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медики пояснили, хто особливо ризикує померти від коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, коронавірус залишить людей у спокої: стало відомо, коли зникне смертельна хвороба.

Також портал Знай.uа писав, що вже двоє українців госпіталізовані з підозрою на коронавірус.