Осінньо-зимовий період з-за погоди є сезоном грипу та застуд, але не всі знають, як відрізнити грип та ГРВІ, що дуже важливо. Адже легку застуду можна перенести "на ногах" і вона сама пройде. А от грип – це більш серйозне і важке захворювання, яке до речі, легко передається повітряно-крапельним шляхом. Так що, якщо ви прийдете на роботу з грипом, то ймовірно, зляже весь колектив. То ж стосується шкіл і дитячих садів.

Шість симптомів, які свідчать про грип

Пітливість і сильний озноб. Коли у людини піднімається температура, вона швидше за все відчує легкий озноб, таке часто буває при застуді. Але ось про грип свідчить більш сильний озноб і на додачу до нього підвищена пітливість.

Головний біль. При ГРВІ також часто може боліти голова, але саме при грипі хворий відчуватиме сильний головний біль, а все через запалення слизових оболонок.

Грип, 24 канал
Грип, 24 канал

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зневоднення через діареї та нудоти. Якщо два першим симптоми збіглися, а ви відчуваєте ще нудоту і діарею, то вам слід терміново звернутися за медичною допомогою. Адже це може призвести до сильного зневоднення, а це дуже небезпечно для тіла.

Спазми і біль у м'язах. Якщо у хворого грип, то швидше за все він відчує не лише легке нездужання, але й досить відчутні болі у м'язах, може дійти і до спазмів.

Кашель. У разі грипу, кашель може бути сухим і гавкаючим, без слизу і відходження мокротиння.

Тиск у вухах. Розвивається через запалення внутрішніх областей носовушної лінії. З'являється, як другорядний симптом при грипі.

Грип, ГолосUA
Грип, ГолосUA

Нагадаємо, Україну накриє найпотужніша за 15 років епідемія грипу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україну прийшла епідемія грипу, сотні тисяч хворих.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україну наздогнала небезпечна хвороба, під загрозою діти.