Історія та традиції свято

День письменника почали відзначати ще в 1986 році. Так тоді вирішили, тому що проходив 48-й конгрес ПЕН-клубу. Цей клуб міжнародний. Його заснували в Лондоні ще в 1921 році за ініціативою Кетрін Доусон-Скотт, англійської письменниці. До речі, його перший президент – Джон Голсуорсі. Тоді створили 11 таких центрів у різних країнах світу, а зараз вони є у 130 країнах. Цей клуб письменників назвали ПЕН, не тільки тому що в перекладі з англійської це слово означає «ручка», а ще й тому, що це абревіатура з англійської – поети, нарисовці і романісти.

Члени ПЕН-клубу виступають проти придушення свободи інформації та свободи слова у всьому світі на скільки можуть. Це свято відзначають у багатьох країнах. Часто його святкують не тільки письменники, а й журналісти, копірайтери, блогери. А в цей день прийнято дарувати різні літературні премії тим, хто найбільше відзначився в даній сфері.

Свята 3 березня, фото: pixabay
Свята 3 березня, фото: pixabay

Привітання смс

Как будто бы солдаты в ряд –

Здесь классиков тома стоят.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

И, знаешь, книги эти –

Твои родные дети:

Ты знаешь их до корки.

А здесь стоят на полке

Твои работы, что же

Ведь мне они дороже.

Так с Днём твоим, писатель,

Творитель и создатель.

Желаю вдохновенья,

Инсайта, озаренья!

Свята 3 березня, фото: pixabay
Свята 3 березня, фото: pixabay

Повелителя строк и создателя,

Поздравляю тебя с Днём писателя.

Пожелаю пера золотого

И компьютера точно такого.

Чтоб у Музы ты был фаворитом,

И чтоб стол при свечах был накрытым

Для таких посиделок с друзьями.

Чтоб без грязи мы были князьями

Для того, кого искренне ценим,

И кого мы никем не заменим.

Вот и Бахус поможет, ликуя,

Разогнать нашу кровь молодую.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, Новосад Ганна запропонувала карати школярів і вчителів за порушення академічної чесності. Тепер отримають на горіхи і ті, хто списував, і ті, хто роздавав оцінки наліво і направо.

Також Знай.ua писав, українцям не в перший раз говорять, що ціни на газ знижуються, ось тільки багато хто не тільки не помічають зменшення тарифу, але ще й бачать у платіжках все більші суми. Експерти розповіли, як не дати себе обдурити.

Нагадаємо, одна дуже популярна служба доставки в Україні більше не працює. Що відбувається з компанією не зрозуміло, але отримати посилку неможливо, а її працівники бунтують і вимагають виплатити їм заробітні плати, які заборгували.