У народі цього свята відразу кілька назв: Тимофій Весновій або Тимофій Весняний, Весняк і просто Тимофій. А назвали його так з двох причин. По-перше, в православ'ї вшановують пам'ять Тимофія Олімпійського, а по-друге, в цей день зазвичай дме дуже теплий весняний вітер.

Старі люди вже поступово злазили з печі, так як там ставало дуже жарко. Діти підходили до них, і старше покоління розповідало цікаве повір'я, прикмети та оповідання. А молоді люди намагалися допомагати батькам з самого ранку. Бо потім вони вже з обіду гуляли у дворі, розповідали історії, співали і жартували.

Вважається, що в цей час розгулюються темні сили. Адже вони вже прокинулися після холодної зими. А значить, саме час починати проводити різні ритуали, щоб вигнати нечисть. Тому прийнято розводити багаття. Його пов'язували з сонячним світлом, а адже саме його бояться духи. Від такого вогню запалювали факели і проходились з ними по вулицях, по полях, щоб нечисть не хотіла зіпсувати землю.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Цей день стане самим чудовим часом, щоб очиститися від гріхів, хвороб та інших проблем. Для цього потрібно просто стрибнути через вогнище. Також викиньте весь непотріб, який залишився у вас вдома. Він накопичується за зиму, точно так само, як і негативна енергія. Тому звільнена від непотрібних речей, ви зможете позбутися від багатьох проблем і бід. Сміття навіть варто спалити.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Якщо ж ви купите в цей день нове взуття, то воно прослужить дуже довго. А ще сьогодні сняться віщі сни. Але найстрашніші з них – пов'язані з волоссям, тому що повинні принести багато нещасть і у них сумні значення. Якщо ви підстригли волосся у сні, то це до збитків і невдач, якщо робили їх кучерявим, почуєте про себе плітки. Але були й інші значення снів – якщо ви зловили злодія, чекайте, що вам зрадить чоловік, захворіли уві сні – будете мати міцне здоров'я, курили – знеславитеся, пальці опухли – будете багатими, а якщо ви розбили голову – чекайте нових турбот.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua у Чернівцях вже є перший хворий коронавірусом. Сусіди прийшли видворяти його дружину з дому і зібралися на мітинг протесту під її будинком. Такого Середньовіччя ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, українцям обіцяли індексацію пенсій, але її знову переносять. Громадяни вже почали рахувати, скільки доведеться втратити грошей через перенесення. Ось таке осучаснення в Україні.

Нагадаємо, українським вчителям в кінці коду підкинуть солідний подарунок в розмірі 20 тисяч гривень. Але не всім перепаде, доведеться для цього бути молодим і не мати великий стаж роботи.