У народі це свято називають Тимофієм Весновієм. Його дата може відрізнятися в залежності від того, високосний рік, чи ні. В православ'ї шанують пустельника Тимофія Олімпійського. Ще день називали Весняком або Тимофієм весняним. Саме в цей день починає дути дуже теплий вітер з запахом весни.

Святий Тимофій жив у 8 столітті в Італії. Спочатку він прийшов у монастир в юному віці, той знаходився біля гори Олімп. Там він багато вчився у настоятеля Феоктиста, а потім у Платона Студійського. З часом зміг досягти духовної досконалості і тому Бог наділив його можливістю виганяти бісів і даром цілительства. Решта життя Тимофія пройшла в поневіряннях і молитвах. Він жив в пустелях, лісах і горах, тому й називали його пустельником.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Чого не можна робити

Не можна починати 5 березня нових справ, вони закінчаться невдачами. Але також не можна залишати незавершеними старі. Тому потрібно обов'язково саме ними і зайнятися. Не пийте алкоголь, не тільки з-за посади, але також за народним повір'ями вас будуть чекати погані наслідки. Не садіть рослини і не поливайте їх. Тоді вони не будуть рости. А якщо вам приснився сон, запам'ятайте його, тому що він точно буде віщим.

Приказки, повір'я і прикмети:

  • Якщо сніг розтанув навколо дерев і залишилися пологі краю, то тепло прийде скоро. Але якщо вони круті, то вас чекають ще багато холодних днів.
  • Потік струмок, значить, що рано також буде і сів.
  • Якщо ви побачили зайця білого кольору, то скоро ще піде сніг, а якщо він сірий – буде тільки тепло і зима остаточно пішла.
  • Приліт ластівок знаменує прихід теплого періоду.
  • Люди, які народилися в цей день, будуть допомагати літнім родичам і їх камінь талісман – хризоліт.
  • Якщо купите собі нове взуття, воно будуть служити вам довго.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua у Чернівцях вже є перший хворий коронавірусом. Сусіди прийшли видворяти його дружину з дому і зібралися на мітинг протесту під її будинком. Такого Середньовіччя ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, українцям обіцяли індексацію пенсій, але її знову переносять. Громадяни вже почали рахувати, скільки доведеться втратити грошей через перенесення. Ось таке осучаснення в Україні.

Нагадаємо, українським вчителям в кінці коду підкинуть солідний подарунок в розмірі 20 тисяч гривень. Але не всім перепаде, доведеться для цього бути молодим і не мати великий стаж роботи.