Православна Церква України нагадала, що пост — це не привід, щоб забувати про вдосконалення. Так, митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав кілька порад, які дозволятm поступово стати краще під час посту.

Відомо, що у християн східного обряду 2 березня розпочався Великий піст, який триватиме до 19 квітня - Світлого Христового Воскресіння. Про це стало відомо завдяки повідомленню Митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

Митрополит Епіфаній, фото: galinfo.com.ua
Митрополит Епіфаній, фото: galinfo.com.ua

"Зобов'язані постійно пам'ятати, що головна мета посту — не обмежити себе, а, навпаки, звільнити від пристрастей, від гріха — всього того, що сковує і ранить нашу душу. Пропоную всім віруючим сім порад, які дозволять поступовими кроками удосконалюватися в пості. Вони можуть бути вашою підказкою та мотивацією, з ними ви можете переконатися, що не відхиляєтеся від обраного напрямку, або ж винайти щось нове і корисне для себе", - написав Епіфаній.

ПЦУ, фото: pomisna.info
ПЦУ, фото: pomisna.info

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Тож Предстоятель ПЦУ порадив більше спілкуватися з Богом у молитві і з ближніми в реальному спілкуванні, приділити їм увагу, а для цього слід скоротити час, проведений в соціальних мережах, щоб звільнити його для молитви, богослужіння в храмі і для турботи про інших. Також він зазначив, що потрібно упорядкувати свій режим дня і розпорядок харчування.

На думку Єпіфанія, під час посту не потрібно скаржитися і дорікати іншим. Потрібно терпляче і спокійно вирішувати проблемні питання, позитивно налаштовувати себе і не звинувачувати інших людей. Він порадив віруючим почати для себе певну добру традицію.

"Наприклад: зменшуйте використання пластику в повсякденному житті або посадіть дерево і квіти біля храму або в парку", - акцентував Епіфаній.

Також він порадив під час посту просити прощення і прощати з легким відкритим серцем, не тримаючи зла, і не відкладати сповідь на останній тиждень посту.

"Зробіть благодійний внесок або допоможіть ближньому справою і підтримкою - візьміть на себе відповідальність у поліпшенні життя своєї громади, міста, країни. Більше моліться з почуттям вдячності за кожен день можливостей ставати краще та духовно сильнішими", - додав Епіфаній.

Він зазначив, що все, що людина наказав собі на час Великого посту, повинно бути не переліком заборон і обмежень, "а подвигом нашої любові до Спасителя, який добровільно страждав заради нашого спасіння".

"Саме це є запорукою того, що всі ті добрі справи, які ми почнемо в цей час, ми будемо примножувати і розвивати протягом усього свого життя, а не тільки в його конкретний період. Нехай ці установки разом з вашою любов'ю дозволять вам гідно зустріти Воскресіння Христове і змінити життя на краще", - зазначив Епіфаній.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПЦУ вигнала Філарета і покарала єпископа за святкування Різдва 25 грудня.

Як повідомляв Знай.uа Святий Валентин нікого не вінчав, в ПЦУ приголомшили всіх закоханих.

Знай.uа писав, Грузія стала на захист ПЦУ і послала шанувальникам Російської церкви несподіваний "сюрприз".