В цей день відзначають день Євдокії Свистуньї, або Касьяна Немилостивого. У народі Касьяну придумали багато неприємних прізвиськ, бо вірили, що він – погане створіння, яке куди не подивиться – скрізь сіє смерть. І його день відзначали лише у високосний рік. Але в православному календарі це день пам'яті Іоанна Кассіана.

Чого не можна робити

Не будуйте ніяких планів і ніяких бажань не загадуйте, все, що забажаєте сьогодні, не збудеться, бо нечисть підслухає ваші плани і все зіпсує. Також не купуйте меблі та побутову техніку. Все це скоро стане марним. Але якщо купите одяг або взуття, то вона ще довго прослужить. Категорично заборонено руйнувати ластівчине гніздо. Є повір'я, що тоді у вас з'явиться віспа. А якщо захочете взяти ластівку або яйце в руку, то все обличчя у вас буде в ластовинні.

Свята 13 березня, фото: pixabay
Свята 13 березня, фото: pixabay

Заборонено відмовляти у милостиню тим, хто її просить. Інакше, за повір'ям, на вас перейдуть гріхи мертвих родичів. Також не хваліться, якщо зробили щось хороше, інакше мовою буде тіпун. Постарайтеся не виходить з дому після заходу сонця, щоб не накликати псування. Потрапте додому до темряви. Якщо жінка в цей день підстриже волосся, то відріже з ними чоловічу любов. Навіть кохана людина не буде звертати уваги.

Не мийте підлогу в дитячій кімнаті, щоб не захворів ваш малюк. Але вимийте поріг вхідних дверей з додаванням святої води.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.