В Україні тривають протиепідемічні заходи та обмеження, запроваджені 12 березня, які діятимуть попередньо до 3 квітня. На карантин закрито дитячі садочки та школи всіх форм власності. У зв'язку з цим перед батьками постала неочікувана проблема — як організувати догляд за дітьми.

За рекомендацією Міністерства охорони здоров’я, працівників державних і приватних компаній роботодавці відпускають додому, на дистанційну роботу. Однак навіть ті батьки, які працюють з дому, опинились у ситуації, коли вони змушені одночасно приділяти увагу і дітям, і роботі.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Пощастило тим батькам, які можуть залишити дітей бабусі та дідусеві, однак у багатьох такої допомоги немає. Найочевиднішим варіантом у цій ситуації є няня. Останнім часом з'явилося багато охочих працювати нянями, які масово звертаються до кадрових агенцій. Однак найчастіше вони готові сидіти з чужою дитиною лише декілька годин на день.

Зазначається, що ціна такої послуги стартує від 80 гривень на годину, наприклад, у Києві. Наплив подібних пропозицій є і на сервісі ОЛХ — тарифи тут від 50 гривень. Водночас в інших містах ціни нижчі. Деякі добре знайомі батьки об'єднуються і проводять час з дітьми по черзі, поки інші закривають робочі й особисті питання.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Школа, фото YouTube
Школа, фото YouTube

Щодо вільного часу, то найпростіше зайняти дитину мультфільмами та планшетом, однак довго так тривати не може, оскільки це шкідливо для здоров’я та розвитку. Психологи радять акцентувати увагу на настільних іграх та читанні разом. Можна також гуляти на свіжому повітрі у малолюдних місцях. Особливо треба бути обережним у під'їздах та ліфті, оскільки там раніше міг побувати хтось хворий.

Батькам школярів додатково потрібно вдома освоювати шкільну програму. Міністерство освіти у цьому жодним чином не обмежило ні батьків, ні вчителів. На місцях за освітній процес відповідають органи місцевого самоврядування. Деякі школи організували проведення відеоуроків для своїх учнів. Вчителі запевняють, що дистанційне навчання може бути ефективним, якщо поставитися до нього серйозно. Зокрема, завдяки карантину діти зможуть отримати досвід самостійної освіти та розпорядження власним часом.

Школа, скріншот з відео
Школа, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Рада ухвалила закон для запобігання коронавірусу — без метро, автобусів і ресторанів. Для запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19 встановлено штрафи за порушення карантину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ. Як вберегти себе та своїх рідних від смертельної хвороби

Також "Знай.ua" писав, курці приречені? Які шанси захворіти на коронавірус у любителів цигарок. Оскільки COVID-19 - легеневе захворювання, у багатьох курців виникає питання щодо того, чи підвищується ризик захворіти. Медики дали вичерпну відповідь.