Сьогодні відзначають свято Павло Капельник, але це за народним календарем, а за православним – вшановують пам'ять Павла Прусиадского, Павла Препростого і вшановують ікону Споручниця грішних, на якій зображена Богородиця. А капельником день став, тому що в березні все тануло.

Перед іконою потрібно обов'язково помолитися про порятунок від холери. Молилися від цієї хвороби, тому що саме вона раніше була поширена. Так як постійно змінювалася температура, то багато ламалося – вікна лопалися, двері не відкривали, тому що примерзли, сніг з дахів падав. Тому наші предки думали, що це покарання за зимові гріхи. І просили Богоматір не карати суворо. Адже за повір'ям саме на грішників падали товщі снігу.

Свято 20 березня, фото: pixabay
Свято 20 березня, фото: pixabay

Дуже старалися вшанувати птахів, які повернулися з теплих країв, адже вважалося, що вони побували в раю. Птахів годують білим хлібом, його потрібно розсипати у себе у дворі. Чим більше до вас прилетить птахів, тим більше щастя вони вам принесуть. Також це день весняного рівнодення. Тому можна загадувати бажання і вони обов'язково збудуться. Але при цьому краще робити це на світанку, біля багаття або писати на листочку, а потім спалювати.

Ще багато снів будуть віщими в цей день, потрібно ретельно стежити за тим, що ви побачили в сні. Можете зізнатися у своїх почуттях, вони швидше за все будуть взаємними. А ще позбавтеся від усього непотрібного в будинку, від старого взуття і зробіть вдома генеральне прибирання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua раніше президент Володимир Зеленський обіцяв, що українським пенсіонерам, які отримують маленьку пенсію виплатять ще додаткову тисячу гривень. Стало відомо, коли ж чекати цих виплат.

Також Знай.ua писав, психолог і ведучий Дмитро Карпачов розповів, яким випробуванням може стати карантин через коронавірус для пар. Такі речі може витримати не кожен шлюб і не кожні стосунки. Що робити, щоб зберегти їх?

Нагадаємо, одна приватна клініка, яка стала дивно відомою за рахунок виборів в минулому році, а також її власник Дмитро Пальческий знову потрапили в скандал державного масштабу. Що можна було накоїти в цей раз, і чи все зараз так однозначно, з'ясовував відомий блогер.