В народі відзначають цікаве свято, що сильно пов'язане з сонцем, тривалістю дня, весною, землею, оновленням і рівноденням. Називають його Весняним сонцестояння. Ще часто є назва Вербоносиця, бо зазвичай саме в ці дні розпускається верба. До речі, наші предки вважали, що вона володіє магічною силою.

Сьогодні є традиція приносити додому гілочки верби, вони здатні змусити всі неприємності у вигляді сварок і недуг піти подалі. Також слід хльоснути цими гілочками всій членів сім'ї. Починати треба з ніг і закінчити необхідно на плечах. Вербу також використовують і у вигляді ліків, знімають кору і висушують. Потім з нею роблять збір разом з липовим цвітом, малиною і анісом. Таким відваром потім миють волосся, вважають, що воно буде густим і блискучим. А ще це може допомогти при стоматиті і ангіні. Якщо змішати дубову і вербову кору, а потім зробити з цього відвар, ванна з додаванням нього може допомогти при болях в ногах.

Свято 21 березня, фото: pixabay
Свято 21 березня, фото: pixabay

Є ще кілька повір'їв в цей день, які дуже важливі:

  • Якщо верба поруч з будинком починає опадати, значить хтось захворіє.
  • Якщо ви зірвали вербову гілочку, а вона поламалася, то чекайте неприємностей.
  • Не можна садити вербу, інакше помрете. Просто є повір'я, що так людина сама вирощує дерево для лопати, якою будуть рити їй могилу.
  • Якщо підгоріли печиво жайворонки, то вас буде чекати прибуток.
  • Хто зізнається в цей день в коханні, отримає таку ж відповідь.
  • На вашому даху птахи звили гніздо, значить скоро у вашій родині буде радісна подія, найчастіше вагітність.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.