Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні дні, 21-22 березня 2020 року. Курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 20 березня, трохи впав у ціні і становить 27,73 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 22 березня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 27,7386 гривень;

- 100 євро – 29,6359 гривень;

Таким чином, курс долара став дешевше на 7 копійок. При цьому євро збільшився в ціні на 46 копійок.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

На сайті Мінфіну повідомили, що торги по долару на 16 годину п’ятниці вже на мінімальній активності. Пройшли операції по лотах до 200 тисяч доларів при хиткій рівновазі попиту та пропозиції.

На торгах по долару пропозиція в останні 30 хвилин перевищувала попит і з урахуванням необхідності сьогодні сплати податків у більшості клієнтів (для чого їм потрібна гривня) - продавці валюти все більш поступливі за курсом. Йдуть операції по лотах до 300 тисяч доларів. НБУ скористався ситуацією і навіть вийшов з викупом долара по 27,35. Йому продають лише невеликі обсяги, але і знижувати котирування у продавців вже резону немає.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що банки закривають відділення і змінюють графік роботи - карантин "поставив підніжку" українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний банк "ПриватБанк" вирішив зупинити продаж і купівлю готівкової валюти на час зупинки міжнародного авіасполучення і карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.