Міністр соціальної політики Марина Лазебна провела в понеділок, 23 березня, брифінг щодо посилення соціального захисту населення. Так, вона розповіла про доплату пенсіонерам та індексацію трудових пенсій.

"З квітня буде здійснена одноразова виплата по тисячі гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас більше 10 мільйонів. Таку ж виплату отримають більше 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримують її замість пенсій. Це люди, у яких є інвалідність з дитинства, діти з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій", - повідомила міністр.

Марина Лазебна, фото Facebook
Марина Лазебна, фото Facebook

Вона зазначила, що індексація та надбавки будуть проводитися в автоматичному режимі і пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися для їх отримання.

"З 1 травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів. Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерам, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії у розмірі 500 гривень", - розповіла Лазебна.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також Лазебна розповіла про плани, програми "Допомога літній людині", мета якої навчити і допомогти пенсіонерам користуватися карткової онлайн, в чому будуть допомагати 40 тисяч соціальних працівників по всій країні.

"Ми дбаємо про те, щоб вам було комфортно і безпечно в умовах карантину", - підсумувала в кінці Марина Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лазебна розповіла про нарахування пенсій і виплат.

Як повідомляв Знай. ua, міністр Лазебна в ефірі "Право на владу" звернулася до всіх пенсіонерів.

Також Знай. ua писав, що міністр соцполітики Марина Лазебна отримала в радники Котика.