Відомий український політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига відреагував на ситуацію з обшуками СБУ в медцентрі "Євролаб", інвестором якого є Андрій Пальчевський.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Михайла Чаплиги в мережі Facebook.

Пальчевський, фото: youtube
Пальчевський, фото: youtube

"Чесно кажучи я думав, що це першоквітневий жарт... Виявилося ні. Але питання не про обшуки — моє ставлення до обшуків знають давно: це спосіб психологічного тиску і приниження в руках диктатури. Питання в площині захисту персональних даних, серед яких медичні дані є особливо "чутливими" - тобто мають найвищий захист. Чи повинні мати... до речі базу даних МОЗа з вашими чутливими даними при Супрун і пізніше (не знаю як зараз) веде і володіє Гошка))). З чим всіх і вітаю. Ще в мою бутність в Офісі Омбудсмана ми неодноразово лаялися з Супрун і її "командою" щодо цього кричущого порушення святая святих... Так ось. Приходить пацієнт до клініки сплачує гроші і зробив аналізи. Цілком допускаю, що дані можуть бути взагалі анонімними або навмисно (і це не заборонено) спотвореними. Клініка не МВС і не СБУ і не має права перевіряти справжність документів і заповнених клієнтом даних. Нагадаю відомий кейс з трансплантологами у часи заборон. Там медики цілком резонно помітили, що вони медики а не пінкертони і не мають ані права, ані можливостей перевіряти достовірність наданих документів щодо спорідненості. Але йдемо далі... тобто я як клієнт виявляється не захищений?! І клініки передають всім кому не лінь мої "чутливі" дані? Цікаво... А як бути з анонімними тестами на СНІД? СБУ вже провела обшуки у всієї міжнародної мережі, що організовує такі анонімні тести? Або СНІД не смертельне захворювання? В чому різниця? Я до того, що все це дуже погано пахне... І закінчиться пшиком. Шкода, що СБУ повернулося до часів Яника, Порошенка і Кучми... і стала інструментом не захисту державності, а банальною гоп-конторою за кришування і боротьбою з неугодними. Сумно.", - ділиться думками Чаплига.

Публікація Михайла Чаплиги, Facebook
Публікація Михайла Чаплиги, Facebook

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Публікація Михайла Чаплиги, Facebook
Публікація Михайла Чаплиги, Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський розповів про обшуки в своїй клініці - диверсія з-за коронавіруса або конкуренція.

Як повідомляв Знай.uа Микола Томенко дав оцінку уряду Зеленського, які помилки допустили в бюджеті-2020.

Знай.uа писав, Пальчевський показав альтернативу продажу землі - "Взяти 50 найбагатших українців".