Одним з головних завдань працівників авіакомпанії є не допустити форсмажори на борту. У зв'язку з цим багато авіалінії мають свої правила допуску. Основні заборони стосуються жінок на пізніх термінах вагітності.

Крім того, відмовити в посадці можуть людині з надмірною вагою або можуть попросити купити два квитки на рейс. Це пов'язано з комфортом інших пасажирів. На рейс можуть не пустити людини з інвалідністю у разі, якщо у літаку немає для неї спеціальних умов.

В літаку, за правилами, повинні бути аптечки двох видів. Перша для невідкладної швидкої допомоги пасажирам з знеболюючі, жарознижуючі, сорбентами та препаратами для нормалізації тиску.

Друга аптечка призначена виключно для лікарів і використовувати її можуть люди з медичною освітою. Там знаходяться розчини зі шприцами, гормональні засоби і бронхолітики.

Літак, фото: Pixabay
Літак, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Цікаво, що бортпровідникам заборонено брати ліки у інших пасажирів для надання допомоги, якщо вони не належать пасажиру, якому необхідна допомога.

Всі бортпровідники зобов'язані проходити курс надання медичної допомоги і навіть підвищувати свою кваліфікацію. В різних авіакомпаніях можуть дуже відрізнятися правила надання допомоги.

В тому числі бортпровідникам розповідають, як правильно визначати пасажирів з інфекційними захворюваннями. Якщо стюардеса помітила у пасажира ознаки гострої інфекції, то як правило їх намагаються пересадити на місця, які ближче розташовані до туалету.

На випадок екстреної ситуації у бортпровідників існують чіткі алгоритми дій. Так, якщо дійсно є загроза життю, то бортпровідник по гучномовному зв'язку оголошує про ситуації для того, щоб знайти кваліфікованого лікаря, який має право відкрити другу аптечку.

Відповідальність за невірне рішення лягає на авіакомпанію і страхову компанію потерпілого.

За тяжких станах повинна бути встановлена зв'язок з медичною службою на землі. Лікар зобов'язаний віддалено керувати екіпажем, в на час як командир борту приймає рішення про вимушеній посадці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, из-за коронавіруса істотно скоротився повітряний трафік.

Як повідомляв Знай. ua, Великодній заєць в небі, пілот створив диво напередодні свята.

Також Знай. ua писав, що ударний безпілотник SkyGuardian пройшов головне випробування, політ нормальний.