Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що в Україні можна очікувати пік захворювання коронавірусом. Про це він розповів в інтерв'ю "Українська правда. Життя".

"Ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають 2 тижні. Якщо не будемо дотримуватись карантинних заходів, то зараз ще інфікуються", - розповів він.

Про завершення карантину дозволить говорити зниження динаміки зростання кількості хворих, стверджує Ляшко, інакше "замість того, щоб 24 квітня виходити з карантину вже поетапно, ми будемо дивитися на динаміку і скаржитися на уряд, що нас неправильно загнало в карантин".

Ляшко зазначив, що карантинні обмеження мають багато в чому психологічний характер.

"Питання епідеміологічного сенсу знає 10% населення, всі інші будуть реагувати на певні психологічні речі. Коли людей будуть зупиняти, перевіряти документи, обробляти колеса, обробляти парки, водою поливати доріжки, якщо там ще буде трішки хлору – все це призводить до розуміння серйозності проблеми", – пояснив Ляшко.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські банки змінять графік роботи на Великдень і травневі свята.

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому не можна "лікуватися" спиртним на карантині.

Також Знай. ua писав, що священики з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови.