Складна ситуація виникла між державою, яка оберігає своїх громадян від смертельного китайського вірусу Covid-19 і віруючими, які бажають у що б то не стало слідувати Великоднім традиціям - відвідувати храми, святити паски і іншу їжу, збиратися на святкові служби. Церква вже навіть пішла назустріч своїм парафіянам, проводить службу онлайн і приймає записки на заздоровні і заупокійні служіння на своєму сайті, але ні.

Цього виявилося мало. Станом на ранок 19 квітня поліція зареєструвала 4 випадки недотримання карантинних обмежень. Серед них відкрито одне кримінальну виробництво про події у Святогірській Свято-Успенській лаврі. В цілому, святкову службу провели в 275 храмах.

У Великодню ніч публічну безпеку забезпечували 1500 поліцейських і военнослужаих Національної гвардії України.

3500 чоловік прийшли на богослужіння. В основному, більшість громадян відповідально поставилися до карантинних обмежень. У Донецькій області зареєстровано 4 випадки коли в храмах збиралися понад 10 осіб.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У Свято-Успенську Лавру прийшло більше 300 осіб. З цього факу відкрито кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що для читачів підготували привітання з Великоднем в прозі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "слуги народу" привітали українців з Великоднем.

Також "Знай.ua" писав, що Епіфаній підказав віруючим, як освятити великодні паски будинку.