У школах цього року вчителі оцінять учнів дистанційно. Також рекомендується не проводити останні дзвоники та випускні вечори у даному навчальному році.

Міністерство освіти і науки надало роз'яснення щодо того, як забезпечуватися підсумкове оцінювання учнів та організації завершення навчального року 2019/20.

В. о. міністра освіти Любомира Мандзій зазначила, що даний варіант закінчення навчального року надано на той випадок, якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину чи про те, що школярі в цьому році вже не повернуться за парти.

Річне оцінювання проведуть дистанційно, рекомендується скласти графік дистанційних повірочних робіт і усних опитувань, але порекомендували не перевантажувати учнів.

Вчителям радять організувати окремі дистанційні консультації учням, які знаходяться в самоізоляції.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У цьому році учні 4 і 9 класів звільнені від державної підсумкової атестації. Учні 11-х класів здають ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання, у відповідності з Календарним планом підготовки та проведення ЗНО-2020.

Свідоцтва про отримання базової середньої освіту, свідоцтва досягнень, табелів знань учнів повинні оформити не пізніше 15 червня 2020 року.

Про завершення навчального року 2019/2020 та оцінювання учнів під час карантину.

Т.в.о. Міністра освіти і науки Lubomyra Mandziy у прямому ефірі розповість про завершення навчального року 2019/2020 та оцінювання учнів під час карантину. Зокрема, мова йтиме про дистанційне навчання, підсумкове оцінювання, оформлення документів про освіту та інші теми, яких торкається лист-роз’яснення МОН, оприлюднений 16 квітня 2020 року.

Geplaatst door Міністерство освіти і науки України op Woensdag 22 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин переніс останній дзвоник у школах та внз, що потрібно знати батькам.

Як повідомляв Знай. ua, українські школярі з-за карантину втратили найголовніше.

Також Знай. ua писав, що глава МОН Мандзій терміново звернулася до батьків школярів.