Карантин боляче вдарив по багатьом сферам життя. Зараз мільйони українців думають, як збирати життя наново під час кризи. Люди знаходяться в пошуках роботи. Цим користуються телефонні шахраї, вони намагаються дізнатися персональні дані, номери банківських карт і паролі.

Аферисти дзвонять під виглядом працівників служби зайнятості. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Телефонні шахраї, скріншот: YouTube
Телефонні шахраї, скріншот: YouTube

У самій Державній службі зайнятості просять українців бути пильними і не піддаватися на провокації аферистів, а також нагадують алгоритм дій працівників служби зайнятості. Співробітник служби зайнятості під час дзвінка обов'язково представляється і називає центр зайнятості, який представляє. Крім того, співробітники служби не мають права ставити питання щодо банківських карт або інших банківських рахунків.

Шахраї, скрін з відео
Шахраї, скрін з відео

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Такі питання повинні насторожити людину, якщо виникла підозра щодо повноважень абонента. Варто перервати розмову і спробувати самостійно зателефонувати до служби зайнятості, яку вказав той, хто дзвонив, а також перевірити ім'я і прізвище того, хто представився працівником даної організації. Крім того, співробітник служби зайнятості повинен озвучити зазначені вами дані з метою їх підтвердження і коригування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українська пенсіонерка жорстко покарала телефонних аферистів — навіть Шерлок Холмс так не зможе.

Як повідомляв Знай.uа обережно, шахраї! Хлопець отримав підроблені AirPods за ціною оригінальних.

Знай.uа писав, в Telegram з'явилися боти, які продають абсолютно всі дані клієнтів ПриватБанку.