Діти, які живуть у прифронтовій зоні на Донбасі дуже ранимі і травмовані, і вони говорять про зовсім несподівані речі. Такою думкою поділився військовий кореспондент "Радіо Свобода" Андрій Дубчак. Журналіст був у прифронтовій зоні і знімав фоторепортажі про життя дітей війни в Донецькій і Луганській областях. Він зізнався, що навіть йому, після всього раніше побаченого на фронті, було надзвичайно складно висвітлювати тему дітей.

"Під час репортажів мені доводилося пересилювати себе самого, і робити фотокадри в моменти, коли просто хотілося плакати. Наприклад, чотирирічний хлопчик Жора з Золотого, він звуками імітував абсолютно точно всі види зброї", – згадав Дубчак. Він також розповів про семирічній дівчинці Сабіне з Павлополя, яка вечорами читала молитви, щоб снаряди не потрапляли в її будинок, при тому що лінія фронту була зовсім поруч.

Діти війни, фото - Радіо Свобода // Андрій Дубчак
Діти війни, фото - Радіо Свобода // Андрій Дубчак

Також Андрій Дубчак розповів про дітей з селища Гранітне – там два хлопчики з тіткою ходять через лінію розмежування і коли журналіст з ними заговорив, один з них хлопців заплакав. "Не заплакав від того, що там війна і снаряди. Тітка цієї дитини зізналася, що він плакав з-за того, що до війни батьки могли йому щось купувати, а тепер батьки перебувають на непідконтрольної території Україні, і вони дуже бідні", – поділився Дубчак. "Тобто ні снаряди, ні міни… а просто немає грошей, щоб хлопчикові купити якусь іграшку", – резюмував журналіст.

Діти війни, фото - Радіо Свобода // Андрій Дубчак
Діти війни, фото - Радіо Свобода // Андрій Дубчак

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Росія скинула гранату на українських воїнів, є поранені.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям покажуть життя захисників без прикрас.

Також портал "Знай.ua" писав, що український захисник загинув прямо на полігоні.