В умовах карантину українці масово перейшли на покупки онлайн. Що ж замовляють і з яких сайтів найчастіше? Про це йдеться в пресрелізі компанії "Нова пошта", пише УП.

Aliexpress очолює рейтинг зарубіжних інтернет-магазинів в Україні. У квітні 2020 року кількість замовлень з Aliexpress зросла на 28% в порівнянні з квітнем минулого року.

Шопінг, фото pxhere
Шопінг, фото pxhere

За 1 квартал 2020 року "Нова пошта Глобал" доставила тільки літаками понад 1 тис тонн товарів з Китаю і США.

Зазначається, що розмір середнього чека на Aliexpress виріс з 6,6 долара до 11,6 долара. Серед замовлень українців збільшилася кількість захисних засобів і товарів медичного призначення - маски, респіратори, термометри та ін.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

покупки в онлайн-магазинах, фото: NewsOne
покупки в онлайн-магазинах, фото: NewsOne

Найпопулярнішими категоріями товарів залишаються чохли для телефонів, кабелі, зарядні пристрої, одяг, взуття, білизна і БАДи.

Наступними після Aliexpress за популярністю серед українців є американські онлайн-магазини: iHerb, Ebay, Amazon і 6 p.m.

Найактивнішими покупцями з-за кордону залишаються мешканці великих міст - Києва, Харкова, Одеси, Дніпра і Львова. За час карантину вдвічі збільшилася кількість замовлень від клієнтів з Житомирської області.

"В середньому за день клієнти Нової пошти замовляють близько 2,6 тонн товарів з Aliexpress. Зараз ми регулярно доставляємо покупки чартерними вантажними літаками та потягом. Наступний літак чекаємо вже на початку травня", - заявив Юрій Беневітський, директор "Нова Пошта Глобал".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, безпольотні зони, польові лікарні та намальовані клієнти — як коронавірус змінив світ.

Як повідомляв портал Знай.ua, дівчинка з вродженою мутацією стала легендою і підкорила весь світ.