В рамках пенсійної реформи можна приймати тільки ті рішення, які не збільшують податкове навантаження на бізнес, інакше ми його вб'ємо. Про це заявив народний депутат України Муса Магомедов.

«Ми подивилися три різні варіанти (законопроекти по пенсійній реформі, представлені в Комітет – ред.), я думаю, що на зараз можна приймати тільки ті рішення, які у видимому горизонті часу не збільшать навантаження на бізнес», - сказав Магомедов.

За його словами, якщо в нинішніх кризових умовах, викликаних карантинними обмеженнями, збільшити податкове навантаження на бізнес, 70% підприємств цього не витримають. А пропоновані зміни до законодавства щодо впровадження другого рівня пенсійної реформи передбачає саме це.

«Ми можемо отримати тільки додаткове навантаження, яке принесе до додаткових похоронів бізнесу», - резюмував Магомедов.

Як відомо, розроблено кілька проектів, які запускають накопичувальний рівень пенсійної системи. Парламентський комітет схвалив і запропонував до розгляду в парламенті проект №2683: він зобов'язує українців і їх роботодавців платити додаткові кошти на пенсійні рахунки. Так, з роботодавців утримають додатково 2% від окладу працівника, а з зарплати працівника віднімуть 1%, з подальшим підвищенням. Роботодавцям ця ініціатива коштуватиме додатково близько 5 млрд гривень на рік, підрахували експерти.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше голова Комітету з розвитку підприємництва СУП Андрій Єрашов заявив, що збільшення навантаження на фонд заробітної плати неприпустимо. "Бізнес не буде підтримувати будь-яке збільшення навантаження на фонд заробітної плати за рахунок додатково встановлених відсотків недержавним пенсійним фондам або якимось іншим", - сказав Єрашов.