В Україні стрімко дорожчають продукти харчування, зокрема й фрукти. Так, наприкінці вересня суттєво додали в ціні яблука, банани та мандарини. Які цінники встановили українські супермаркети, передає портал Мінфін.

Середні ціни на яблука сягають 16,85 гривні за кілограм. Найнижчі ціни встановлені у мережі "Метро" - 12,40 гривні за кілограм. Зазначається, що цього року врожай яблук менший, ніж у попередні роки. Високий попит та невисока пропозиція провокує зростання відпускних цін.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube
Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Поласує бананами тепер задоволення не з дешевих. Так, у вересні середня ціна злетіла з 40,93 гривні до 61,02 гривні за кілограм. А мережі "Ашан" фрукт пропонується за ціною 59,50 гривні за кіло, а найдорожче у Varus – 65,30 гривні.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Мандарини також не відстають. Так, якщо у серпні вони коштували в середньому 84,38 гривні за кілограм, то на даний момент – 109,20 гривні за кілограм.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Серед цитрусових злетіли ціни і на апельсини – з 64,72 гривні до 81,63 гривні за кіло. Цей фрукт преміум класу подорожчав з 73,62 до 83,95 гривні за кілограм.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до подорожчання якогось продукту готуватися в наступні 1-2 роки.